Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Metaal polijsten

Metaal polijsten

Hoe kun je metaal polijsten?

Metaal polijsten

Metaal is een mooi materiaal wat voor vele toepassingen wordt gebruikt. Met metaal wordt in de volksmond vooral de zichtbare vorm bedoeld die bijvoorbeeld voor auto’s en vliegtuigen wordt gebruikt. Metaal heeft van zichzelf vaak nog geen mooi glad en glimmend uiterlijk. Metaal polijsten is een prachtig vak waar je met een beetje ervaring prachtige resultaten mee kunt bereiken. Veel bedrijven bieden verschillende diensten aan zoals: polijsten RVS, polijsten aluminium en polijsten van metaal. Hoe dit precies in zijn werk gaat leest u hieronder. Als stelregel bij het polijsten van metaal geldt: Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Polijsten RVS, hoe werkt dit?

Bij het polijsten van metaal zijn een aantal basistappen vereist. Het eerste dat moet gebeuren is het gladder maken van het oppervlakte. Wanneer er in het metaal kleine krassen te zien zijn moeten deze eerst licht worden opgeschuurd. Wanneer de krassen eruit zijn gaan we door naar de volgende stap. Het is de bedoeling dat het oppervlak helemaal gereinigd wordt. Als dit niet gebeurt, en er zit bijvoorbeeld een zandkorrel op het oppervlak, dan maak je hiermee tijdens het polijsten krassen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Nadat de diepere krassen verwijderd zijn en het oppervlak is schoongemaakt kan het voorpolijsten beginnen. Met een speciale katoenen schijf en grijze of groene polijstpasta kan er nu roterend druk worden gezet op het oppervlak zodat het een prachtig glimmend resultaat krijgt. Toch is dit niet het eindstadium. Met een flanel polijstschijf en witte polijstpasta kan het geheel worden afgewerkt. Dit wordt glanspolijsten genoemd. 

Welk gereedschap heb ik nodig?

Voor het polijsten van metaal zijn er niet perse veel verschillende materialen nodig. Zo is het mogelijk om met de hand te polijsten, echter is dit niet aan te raden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een polijstmachine of poetsmachine. Deze machines zijn speciaal bedoeld om oppervlaktes glad te maken en hebben een roterende werking. Daarnaast is het van groot belang dat je schone doeken hebt om het oppervlakte goed schoon te maken. Met een ontvetter kun je het werkvlak eerst helemaal schoonmaken voordat je begint. Daarnaast is er speciale polijstpasta nodig. Dit is eigenlijk heen heel licht schuurmiddel dat alle oneffenheden uit oppervlaktes kan schuren zodat het mooi kan gaan glimmen. De glans die van een oppervlakte afkomt is eigenlijk de afwezigheid van krassen. Er zijn 4 verschillende soorten polijstpasta’s die allen een specifieke werking hebben. Zo zijn er de grijze en groene pasta die een iets grovere korrel hebben. En daarnaast is er de bruine pasta en witte pasta die een stuk lichtere korrel hebben.

https://vangeenen.nl