Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Hoe verzorg je jouw kamerplanten goed?

Kun jij ook zo erg genieten van planten in jouw woning, maar houden alle planten het niet heel lang vol? Dat is iets waar veel mensen last van hebben. Lang niet iedereen weet namelijk hoe je voor de planten moet zorgen en dit is wel een erg belangrijk punt bij het in leven houden van kamerplanten. Om jou hierbij te helpen, is dit blog geschreven. Hier lees jij hoe je jouw kamerplanten goed verzorgt. 

De plant moet genoeg ruimte hebben

Wanneer je een plant of kleine boom in je woning weg zet die nog volop in groei is, kan het zijn dat hij nog groter wordt. Je moet er dus rekening mee houden dat de plant ook wanneer hij is uitgegroeid voldoende ruimte heeft. Wanneer de plant te weinig ruimte heeft, kan hij niet goed volgroeien en dat is zonde.

Zet de plant op de goede plek weg

Een goede plek is erg belangrijk voor de gezondheid van een plant. Hij mag niet direct in de zon staan, maar ook niet op een te donkere plek. Het moet er een beetje tussenin zitten. De meeste planten groeien het best op een plek met voldoende licht, maar niet teveel zodat de verdeling op een zo natuurlijk mogelijke manier gaat. 

Zorg dat de plant schoon blijft

In de natuur worden de bladeren en de plant zelf schoongespoeld door regen en wind. Dit is in een woonkamer bijvoorbeeld niet zo en hier moet je de plant zo nu en dan dus zelf schoonmaken. Haal daarom af en toe een stoffer of een droge doek langs de plant. Zo haal je stof weg en kan de plant weer goed ademen. 

Geef voldoende water

Deze tip klinkt eenvoudig, maar het is best wel lastig om een plant voldoende water te geven zonder dat je ze laat verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt ook nog eens per plant wat het nog lastiger maakt. Voel met je vingers aan een blaadje om te kijken of de plant water nodig heeft. Wanneer het blad droog aanvoelt, geef je de plant wat water. Denk ook na over waar de plant normaal in de natuur groeit. Een cactus heeft bijvoorbeeld heel weinig water nodig, omdat die normaal gesproken in droge gebieden groeit.