Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een weekendje weg

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in en rondom Venlo, zoals bijvoorbeeld een lekker dagje shoppen of bezoek een van de vele interessante musea. Vanuit Venlo ben je ook gemakkelijk op vele andere bestemmingen.

Van Venlo naar Düsseldorf

Wanneer je niet uitgeshopt raakt in Venlo, ben je vanuit Venlo snel naar heel veel andere mooie interessante plaatsen. Je bent bijvoorbeeld snel van Venlo naar Düsseldorf, waar ook heel veel mooie bezienswaardigheden en activiteiten te doen zijn, zoals:

De Köningsallee, dit is met voorsprong dé bekendste en meest bezochte winkelstraat van Düsseldorf. Met een boulevard van maar liefst 1 kilometer lang, vol met exclusieve winkelketens en omringd door prachtige kastanjebomen kun je hier heerlijk vertoeven.

Als je van luxe en exclusiviteit houdt, is Kö-Bogen echt een bezoekjes waard. Hier vind je geen alledaagse shops maar exclusieve zaken met een dure branche aan verkoopgoederen. Zelfs de terrassen en horeca zaken ogen hier enorm duur.

Als je van gezellige marktdrukte houdt kun je een bezoekje aan de Carls Platz niet overslaan. Van maandag tot vrijdag vind je hier maar liefst 60 verschillende kraampjes met verse marktwaren onder de half overdekte gangen.

Ben jij niet zo van het shoppen maar snuif je liever wat cultuur, kunst of geschiedenis op? Dan zijn de kunsthallen in Düsseldorf een mooie bezienswaardigheid. Het imposante gebouw aan de Grabbeplatz is een van de meest opvallende dingen die je in de stad zal tegenkomen.

Wanneer je door Düsseldorf dwaalt, kom je zeker het Shiffahrt museum tegen. Dit aparte gebouw lijkt op eerste opzicht op een oude vuurtoren, maar het is eigenlijk de laatst overgebleven toren van het oude kasteel. Het museum vertelt het verhaal van de rivier en wat deze betekent heeft voor de stad, door de eeuwen heen.

Denk eens aan een luchthaventaxi

Raak jij maar niet uitgeshopt of wil je toch dat museum in die andere stad bekijken? Denk er eens aan om een luchthaventaxi naar een van de dichtstbijzijnde luchthavens te nemen, zodat je dutyfree kunt shoppen of vlieg snel naar een mooi museum in een andere stad/land. Zo kun je vanuit Venlo gemakkelijk met de luchthaventaxi naar Eindhoven, Luik of Düsseldorf.

venlotaxi.nl/luchthaven-taxi/