Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Hoe houd je sporten vol!

Vind jij het niet zo lastig om te beginnen met sporten? Maar is volhouden wel ontzettend moeilijk? Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Nieuwe gewoontes aanleren zijn erg moeilijk. Vooral als je het al vele jaren nooit gesport hebt is de verleiding groot om weer terug te vallen. Niet sporten is namelijk jouw normale comfort zone. Hoe los je dit op? Lees dan dit artikel.

Vergroot jouw comfort zone

Als je dus wilt veranderen moet jouw comfort zone veranderen. Met andere woorden: sporten moet het nieuwe normaal worden. Misschien niet zo’n prettige zin, maar zo werkt het wel. Dat is de tactiek die je moet toepassen.

De stappen om te doorlopen

Hoe doe je dat dan? Ten eerste moet je helder hebben waarom je wilt sporten. Als je iets wil volhouden moet je helder hebben waarom je het wil. Dat heb je nodig op de moeilijke momenten. Wil je gezonder leven, wil je fitter zijn of wil je meer energie?

Vervolgens bedenk jij concreet wat jij denkt dat je moet doen om jouw doel te behalen. Wil je gezonder leven? Welke sport, hoe vaak, hoe lang en hoe intensief moet jij dan sporten? Voordat je doorslaat in te fanatieke doelen: ga bij jezelf na wat realistisch genoeg is. Dus: wat houd jij je hele leven lang vol? Tuurlijk kun je natijd eventueel wat opbouwen, maar begin rustig.

De volgende stap is doen. Soms helpt het om een maatje erbij te hebben. Ben je bijvoorbeeld al twee weken goed bezig? Beloon jezelf dan met iets. Gaat het een keertje mis? Pak het weer op. Dit overkomt iedereen. Het is pas falen als je er niet van leert. Dus praat jezelf niet in de put na een misstap, maar pak de draad weer op.

Personal trainer Twente of een online fitness trainer

Vind je het toch nog te moeilijk? Of is beginnen juist lastig? Dan zijn er nog twee opties. Je kunt dan kiezen voor een coach in de regio. Zoek dan dus op bijvoorbeeld een personal trainer Twente. Is dat voor jou vrij prijzig? Dan is mogelijk een online fitness trainer een beter alternatief. Het voordeel hiervan is dat jij ook plaats onafhankelijk kunt trainen.

Kortom: laat de moed niet zakken en ga beginnen! Succes!

www.fitintwente.nl/online-personal-trainer/