Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Crisismanagement cursus: wees goed voorbereid!

Crisismanagement cursus: wees goed voorbereid!

Het liefst denken we er niet aan: crisissen. Maar ze zijn er wel en kunnen zo maar ineens voorkomen: een brand, een cyberaanval of een hartaanval bij één van uw werknemers. Een crisismanagement cursus helpt u en uw werknemers om te weten wat u moet doen. Snel en accuraat handelen kan dan mensenlevens redden. Bij veel bedrijven staat het niet op de prioriteitenlijst. Maar als er iets ernstigs gebeurt, zult u zich voor de kop slaan als niemand weet wat hij moet doen. En sommige dingen zijn nooit meer te herstellen.

Een crisismanagement cursus is meer dan een papiertje

Er zijn allerlei cursussen op het gebied van veiligheid. Als het benodigde diploma of certificaat binnen is, kan het makkelijk vergeten worden. Maar veiligheid garandeert u niet via een papiertje te halen. Een crisis wordt het hoofd geboden door te trainen en te oefenen. Nog belangrijker is het om uw mensen doordrongen te laten zijn van een veilige werkomgeving en van de noodzaak om goed alle procedures te volgen. Een crisismanagement cursus leert u en uw medewerkers om daar een goede focus op te houden. Daardoor voorkomt u veel problemen: een medewerker die weet wat de gevaren zijn, zal voorzichtiger omgaan met brandbaar materiaal, om maar eens iets te noemen. Een veiligheidscursus is daarom een must voor uw bedrijf.

Wees voorbereid op diverse soorten calamiteiten

Er kunnen ontzettend veel problemen ontstaan. Het is lastig om op alles voorbereid te zijn, maar een aantal zaken moet zeker de aandacht krijgen. Een BHV-er is verplicht. Hetzelfde geldt voor brandblussers en nooduitgangen. Toch versloft de aandacht heel snel. Veel bedrijven houden nooit meer een brandoefening. Bij andere bedrijven is niet constant een BHV-er aanwezig. Dat risico wilt u toch niet nemen? Zoek mensen die kundig zijn en die op alert zijn bij gevaar. Stel deze mensen aan, stuur ze naar een crisismanagement cursus en wijs hen regelmatig op hun taak en hun verantwoordelijkheid. Pas dan weet u zeker dat er kundig gereageerd wordt als er zich een crisis aandient. Veiligheid voor alles.