Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Foute kersttrui

Oh, oh, oh, een foute kersttrui, wat maakt deze type truien met een kerstthema eigenlijk zo ontzettend lelijk. Weet jij het? Nou, ik denk dat de algemene consensus is dat hoe meer mooie randjes en kantjes aan een trui zit, hoe meer er gebruik is gemaakt van klatergoud en er allerlei kerstthema-versieringen op zitten, hoe lelijker de kerst trui wordt gevonden.

Wie heeft de eerste foute kersttrui eigenlijk uitgevonden? Dat is een moeilijke vraag. Je kan in feite beweren dat een lelijke kersttrui in eerste instantie is ontworpen om een mooi modieus kledingstuk te zijn. Misschien is het wel vanwege ons steeds veranderende gevoel voor de mode geworden dat wij een trui die eerst acceptabel was, nu lelijk vinden.  

De vader van de lelijke kerstsweater is Bill Cosby. Bill Cosby is een comedian en acteur en gebruikt de rare sweaterontwerpen als een manier om op te vallen. Hij wil alleen niet de eer op zich nemen en bekent staan om de slechte kleding smaak. Na enig onderzoek ben ik er achter gekomen dat de eerste kersttruien bekent staan onder de naam “jingle bell sweaters”. Het is begrijpelijk dat niemand de eer op zicht wilt nemen voor het verspreiden van de enorm lelijke truien, eigenlijk wel apart want de wijdverspreide feesttraditie onder jongeren is erg populair.

Ook de stad Vancouver speelt een rol in de verspreiding van de lelijke kersttruien. De stad claimt de geboortestad te zijn van de lelijke sweaterfeesten, en dat al sinds 2002. Er is in de stad een belangrijk feest genaamd Commodore Ballroom, hier is de dresscode elk jaar verbonden met de lelijke truien. De bekende namen van Chris Boyd en Jordan Birch, zijn in de stad en daarom heen erg bekend. Zij zijn mede-oprichters van het jaarlijke lelijke truienfeest. Zij hebbende ook de naam “ugly Christmas sweater” en “ugly Christmas sweater part” als een handelsmerk geclaimd. Koop nu bij Xmasdeco uw kerst sweater.

http://www.uglyxmas.be/