Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een scooterverzekering vergelijken doet u zo

Als u een nieuwe scooter heeft aangeschaft of uw huidige verzekering is afgelopen dan is het tijd dat u een scooterverzekering vergelijken gaat. Het beste doet u dit elk jaar net voordat uw huidige regeling afloopt. Door een scooterverzekering te vergelijken bent u verzekerd van de beste regeling en de beste prijs daarvoor. Het is dus niet zo dat u op zoek gaat naar de goedkoopste regeling, maar naar de verzekering die u voor het minste geld het beste pakket biedt. En de enige manier om dat te doen is door al uw opties te bekijken. Met de onderstaande informatie over scooterverzekering vergelijken is een goed resultaat gegarandeerd.

 

Een scooterverzekering vergelijken met de juiste website(s)

Succesvol een scooterverzekering vergelijken kunt u alleen doen als u een goede vergelijkingssite heeft. En deze moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Ga op zoek naar bewijs van de onafhankelijkheid van de vergelijkingssite. Alleen een onafhankelijke site zal u objectieve resultaten tonen. U vindt deze informatie op de website zelf. Een andere manier om zeker te zijn is door een website met een keurmerk uit te kiezen.
  • De verzekeraars die worden vergeleken zijn ook belangrijk. In een ideale wereld wilt u alle opties vergelijken en dus alle verzekeraars meenemen. In veel gevallen kan dat alleen als u twee of meerdere vergelijkingssites uitkiest. Een scooterverzekering vergelijken doet u dus bij meer dan één vergelijker.
  • Een laatste criterium bij het uitkiezen van uw vergelijkingssite bij het scooterverzekering vergelijken is de filters die worden aangeboden. Deze zijn bijzonder handig om uit het complete aanbod alleen de verzekeringen uit te lichten die voor u van toepassing zijn. Wilt u geen appels met peren vergelijken, dan kiest u een vergelijkingssite met relevante filters.

 

Niet alleen vergelijken op prijs

Vergelijkingssites bieden de resultaten aan in een bepaalde volgorde. Is uw site niet onafhankelijk, dan worden de verzekeringen die ze willen dat u afsluit of die hier extra voor betalen als eerste getoond. Onafhankelijke sites sorteren de resultaten eigenlijk standaard op prijs. Soms kunt u zelf aangeven hoe u de resultaten gepresenteerd wilt zien. Het is belangrijk dat u een scooterverzekering vergelijken niet alleen op prijs doet. De prijs is belangrijk, maar in vergelijking met wat u ervoor terugkrijgt. Dat betekent dat u dus kijkt naar de inhoud van de contracten. Soms krijgt u een betere dekking of extra diensten aangeboden voor maar een klein extra bedrag. Die optie had u mogelijk overgeslagen als u alleen naar de prijs had gekeken.

 

Betrek recensies bij uw vergelijking

In principe is een scooterverzekering vergelijken op prijs en inhoud al grondig genoeg, maar als u echt het complete beeld wilt hebben dan neemt u er ook klantenrecensies bij. Deze vindt u vrij gemakkelijk online. Het is dan niet alleen belangrijk hoeveel goede recensies een verzekeraar heeft. Mensen klagen altijd het liefste en deze negatieve recensies vertellen u niet alleen over de mogelijke problemen met de verzekeraar, maar ook over de werkhouding. Kies een recensiesite uit waarop de verzekeraar ook op de berichten kan antwoorden. Kijk naar de manier waarop ze reageren op negatieve recensies en hoe ze dit probleem op proberen te lossen. Op die manier kunt u een scooterverzekering vergelijken en geen enkel aspect overslaan.

 

Het invullen van de filters

De belangrijkste bijdrager aan het succes van uw vergelijking is hoe u besluit om de filters te gebruiken. We hebben al even aangegeven dat het verstandig is om voor een vergelijkingssite te kiezen die goede filters aanbiedt. Als u voor het scooterverzekering vergelijken nadenkt over de volgende informatie, dan kunt u deze filters nauwkeurig invullen en zo een zo grondig mogelijke vergelijking uitvoeren. Bij het scooterverzekering vergelijken heeft u bijvoorbeeld de volgende keuzes te maken.

 

1.      De dekking

Net als bij een autoverzekering het geval is, zal u bij uw scooterverzekering vergelijken ook een bepaalde dekking uit moeten kiezen. U heeft dan drie keuzes, namelijk allrisk, WA en WA beperkt casco. Een allriskverzekering is het duurste, maar u bent wel praktisch overal voor verzekerd. Van schade aan iemand anders en schade aan uw eigen scooter als u een ongeval veroorzaakt tot schade door storm en joyriding. U kunt ook een WA scooterverzekering vergelijken. Dit is de minimale verzekering die u verplicht bent af te sluiten in Nederland. U bent alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar de prijs is ook lager. De WA beperkt casco verzekering is de gulden middenweg. Veroorzaakt u een ongeval, dan is de schade aan uw eigen scooter nog wel voor u. Maar schade als gevolg van situaties waar u geen invloed op heeft, zoals diefstal en brandschade, wordt wel vergoed.

 

2.      Aanvullende verzekeringen

Gaat u een scooterverzekering vergelijken dan heeft u de mogelijkheid om voor aanvullende verzekeringen te kiezen. Deze zijn in sommige situaties goud waard.

  • Met een rechtsbijstandverzekering worden kosten voor rechtshulp vergoed. Het kan zijn dat u na een aanrijding niet bepalen kunt wie de schuldige partij is. De kosten voor rechtshulp kunnen dan hoog oplopen, maar niet als u daar een aanvullende verzekering voor had afgesloten.
  • U kunt uw scooterverzekering vergelijken door er een ongevallenverzekering opzittenden bij te nemen. De bestuurder en passagier van de scooter zijn dan gedekt indien er een ongeval gebeurt en daarbij letsel is opgelopen. De financiële schade opgelopen bijvoorbeeld door (tijdelijke) invaliditeit wordt dan vergoed.

 

3.      Het eigen risico

Een laatste punt om mee te nemen in bij het scooterverzekering vergelijken is het eigen risico. Deze is bij een scooterverzekering meestal niet vrijwillig of in te stellen. Toch is het belangrijk om dit niet te vergeten, want verschillende verzekeraars hanteren verschillende eigen risico regelingen. Zo zal u regelmatig een vast bedrag aantreffen, bijvoorbeeld van €125. Dit bedrag kan omhoog gaan als uw scooter gestolen wordt en deze was niet met een ART categorie 3 slot vergrendeld of als u als ouder verzekerd bent en uw zoon of dochter de scooter ook gebruikt. Weer andere verzekeraars hanteren een eigen risico percentage, bijvoorbeeld 10 procent van de claimprijs. Het eigen risico is bij een scooterverzekering vergelijken dus bijzonder belangrijk. Het resultaat van uw scooterverzekering vergelijken is dat u een verzekering uitkiest die voldoet aan uw eisen en dat voor de beste prijs.

 

Vergelijk uw scooterverzekering hier.