Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Een leven vol hout

Hout, het word al eeuwen gebruikt om onze huizen meet te voorzien. Niet alleen de muren en wanden maar ook als decoratie binnen huis. Hout komt ook niet in een soort, want overal in de wereld groeien verschillende soorten hout die er allemaal weer anders uit zien. En we gebruiken het niet alleen voor onze huizen, maar ook voor het creëren van warmte. We gebruiken hout al sinds de prehistorie en sinds die tijd zijn we het voor steeds meer doeleinden gaan gebruiken.

Hout is een veelzijdige grondstof die in de gehele wereld voor komt. Met deze grondstof zijn ook ontelbaar veel dingen mogelijk, je hebt bijvoorbeeld houtstrips, houtplanken en wandbekleding van hout. We maken er onder andere onze meubels van en bouwen onze huizen er van. Ook word hout steeds meer als servies gebruikt voor hapjes en wordt het opgehangen aan de wand. Hout op de muur is mooi om als decoratie te gebruiken voor in je huis. Naast dat we het tegenwoordig gebruiken als meubel en servies werd hout vroeger ook al veelvuldig gebruikt. Vroeger toen de eerste voertuigen werden ontworpen waren deze gemaakt van hout. Tegenwoordig gebruiken we totaal andere materialen er voor maar het geeft wel aan hoe belangrijk hout was en is binnen onze wereld. Hout wordt niet alleen gebruikt om dingen mee te maken. Het wordt ook gebruikt om warmte te creëren. Denk maar aan een open haart in de winter.

Doordat we zoveel hout gebruiken raakt het ook langzamerhand op. We kappen jaarlijks 7,9 miljoen hectare hout weg uit de natuur. Wanneer dit terug groeit is het geen probleem, maar er verdwijnt meer dan er bij komt. Dit is dan ook de grootste reden voor de verdwijning van de tropische regen wouden. Gelukkig wordt er veel gedaan om het hout tekort tegen te gaan. Want eerlijk is eerlijk de wereld heeft hout nodig voor het dagelijks leven.

https://www.style4walls.com/nl/