Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Dit is wat je moet weten over energie aanbiedingen

Elk jaar is het weer profiteren van diverse energie aanbiedingen. Recent is er meer rust gekomen op de energiemarkt, waardoor er weer meer aanbod is bij de contracten. Tarieven van energieleveranciers kunnen veel verschillen van elkaar. De reden voor de grote verschillen is dat elke leverancier andere inkoopstrategieën en inkoopmomenten heeft. Check daarom altijd een energie vergelijker op internet voor de beste aanbiedingen.

De reden waarom energieleveranciers gratis energie cadeaus geven

Steeds meer leveranciers van energie geven gratis cadeautjes. Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract moet je goed naar de voorwaarden kijken wat betreft deze zogenaamde gratis cadeautjes. De tarieven kunnen laag zijn, maar een leverancier kan een hoog vastrecht hanteren wat de prijs van het energiecontract per jaar opdrijft. Kies je een welkomstcadeau, zoals een cadeaukaart of tablet, dan heb je meestal wel te maken met een langdurig contract met een vast tarief.  

Kiezen voor een korting of een cadeau als welkom?

Energiecontract bijna afgelopen en nieuwsgierig geworden naar welke gratis cadeautjes je kunt krijgen bij je nieuwe contract? Je kunt op verschillende websites profiteren van leuke welkomstcadeaus als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Je hoeft niet per se te kiezen voor een cadeau, het is ook mogelijk om een korting te krijgen tijdens het afsluiten van een nieuw energiecontract. Veel energieleveranciers bieden dat namelijk ook aan en het is heel interessant om te kijken wat deze kortingen precies zijn.

De verschillende acties van energieleveranciers

Je kunt via verschillende vergelijkingssites op internet de beste energie aanbiedingen vinden. De totale energiekosten bestaan gemiddeld 45% uit het verbruik van energie. Er zijn diverse vormen van energie aanbiedingen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een eenmalige korting. Maar ook is het mogelijk om te kiezen voor een voordelig tarief op de eerste periode van het contract of over de gehele looptijd van het contract. Het voordelige tarief geldt meestal alleen voor het variabele gedeelte van je rekening. Daarom is het ook goed te bedenken wat er gaat gebeuren als de tarieven zullen veranderen. 

Een onbepaalde of bepaalde tijd bij het afsluiten van energie?

Een energiecontract voor onbepaalde tijd zorgt ervoor dat je het contract snel kunt opzeggen als de prijzen gaan stijgen. Ook is het interessant om een vast contract van een jaar te nemen als je meer zekerheid wilt. Een contract voor een bepaalde tijd, zoals één of drie jaar, met variabele tarieven is niet aan te raden. Verhogen de kosten en wil je overstappen naar een andere leverancier dan zul je te maken krijgen met extra kosten. En in de meeste gevallen zul je een opzegvergoeding moeten betalen. Slim is om een contract af te sluiten voor een jaar, waarmee je zekerheid hebt dat je binnen dat jaar niet meer aan energiekosten zal gaan betalen. Je hebt niet te maken met een langdurig contract waardoor je meer gaat betalen als de tarieven juist dalen. Na een jaar kun je weer kijken naar een nieuw energiecontract. Verstandig is om per jaar te kijken of je goed zit en of er wat veranderd moet worden. Ook kun je per jaar zien of je nog steeds de beste energie aanbieding hebt. 

Tip: Kiesmakkelijk.nl