Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Ondernemers in Rotterdam ondernemen online!

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en zijn we nog steeds in de greep van het corona virus. Vooral ondernemers in bepaalde branches hebben hier veel last van. Ook in Rotterdam is dit goed te merken en er is dan ook een behoorlijke verschuiving te zien naar de online wereld als we kijken naar ondernemers in de regio. 

Bestaande bedrijven maken een verschuiving naar online marketing en webshops. Vooral bedrijven die producten kiezen er bijvoorbeeld voor om een webshop te laten maken in Rotterdam. Voor hen is het natuurlijk even wennen om deze stap te nemen. In veel gevallen gaat het dan ook niet direct gemakkelijk. Online ondernemen is namelijk net even anders dan het hebben van een fysieke winkel. 

Zelf een webshop maken of toch laten maken

Aan de ene kant zien we dat ondernemers zelf proberen om aan de slag te gaan met een nieuwe webshop. Daarnaast is er ook een grote groep die dit liever uitbesteed. Het is voor bedrijven vaak lastig om deze keuze te maken. Door corona zijn de inkomsten vaak al behoorlijk terug gelopen. Helaas is het dus lastig om grote investeringen te maken. Toch is het de overweging waard om het groots aan te pakken. De kans is namelijk groot dat de inkomsten behoorlijk zullen stijgen. 

De toekomst van websites en webshops

Verder is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de toekomst. Voor sommige ondernemers is de online wereld een mogelijkheid om te ontsnappen aan het risico van de fysieke winkels. Misschien is het nu wel een goed moment om de switch te maken. Het zou zelfs kunnen dat het online verkopen een stuk meer wordt dan de verkopen uit de winkel. Zorg er dus voor dat je de afweging maakt voor jezelf en alle kansen en mogelijkheden op een rijtje zet zodat dit duidelijk is.