Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Belangrijke vragen om een slotenmaker te stellen voordat je deze inhuurt

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin de hulp van een ervaren slotenmaker wenselijk is. Denk aan de situatie dat je een slotenmaker in Den Haag of bijvoorbeeld Leiden nodig hebt om de inbraakbeveiliging van je woning te kunnen verbeteren. Een slotenmaker kan een analyse uitvoeren, om de risico’s in de bestaande inbraakbeveiliging van je woning in kaart te brengen. Op basis van zo’n analyse helpt de slotenmaker je vervolgens voor doelgerichte verbeteringen te zorgen. Hoe weet je echter of een slotenmaker de ervaring in huis heeft, om je daadwerkelijk op vakkundige wijze te kunnen helpen? In dit artikel lees je er meer over. 

Vraag altijd om advies en een offerte vooraf 

Allereerst helpt het je, wanneer je een slotenmaker nog voor de uitvoering van diens werkzaamheden om advies vraagt. Dit kan een globaal advies zijn over de wijze waarop je in algemene zin voor een verbetering van de inbraakbeveiliging in huis kunt zorgen. Zorg er daarnaast voor, dat de slotenmaker je vooraf een offerte of prijsindicatie toestuurt. Op deze manier voorkom je dat je achteraf verrast wordt door een hoge rekening. Meer dan eens lijkt een slotenmaker bonafide te zijn, maar rekent deze achteraf honderden euro’s meer dan een bonafide slotenmaker zou doen; je bent opgelicht. Vooraf een offerte opvragen helpt je de kans hierop te verkleinen. 

Informeer naar de materialen die een slotenmaker gebruikt 

Ook interessant om te vragen: welke sloten gebruikt een slotenmaker als deze de cilinder op jouw slot moet vervangen? Sloten zijn er in tal van verschillende soorten, waarbij niet ieder slot even betrouwbaar is. Het wordt consumenten sterk aangeraden te kiezen voor SKG-sloten. Dit zijn sloten die door de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw gekeurd worden. Een slot kan hierbij maximaal drie sterren toegekend krijgen. Het geeft aan dat het slot een optimale weerstand biedt aan inbrekers.