Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

5 manieren om flexibel werken in uw bedrijf te stimuleren

In deze tijd van flexwerken en thuiswerken is een goede werk-privébalans steeds belangrijker. Mensen willen steeds vaker hun eigen balans kunnen bepalen, zowel in privé als in werksituaties. Hier lees je 5 tips om flexibel werken in je bedrijf te stimuleren!

5 tips om flexwerken te stimuleren

1. Stimuleer communicatie: Flexibel werken impliceert dat werknemers niet altijd op kantoor zijn, dus het is belangrijk om goede communicatie te bevorderen tussen collega’s en werknemers die op afstand werken. Zorg ervoor dat iedereen toegang heeft tot geschikte hulpmiddelen en systemen voor vergaderingen op afstand, videoconferenties, e-mailen of het delen van bestanden.

2. Stimuleer een open cultuur: Creëer een bedrijfscultuur waarin flexibel werken wordt gezien als positief en gunstig voor zowel de werknemer als de organisatie. Openheid van het management is essentieel – laat uw team hun voorkeuren met betrekking tot flexibele werkregelingen bespreken en moedig hen aan om samen creatieve oplossingen te bedenken

3. Bied ondersteuning: Het is belangrijk dat u uw personeel de nodige hulpmiddelen en begeleiding biedt die zij nodig hebben wanneer zij op afstand werken. Zorg ervoor dat iedereen toegang heeft tot geschikte software en hardware, dat ze weten hoe ze die moeten gebruiken en dat ze over de nodige informatie beschikken in geval van technische problemen.

4. Bevorder het evenwicht tussen werk en privéleven: Flexibel werken stelt werknemers in staat om hun tijd tussen werk en privé beter te beheren, dus moedig hen aan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Bied hen een omgeving waarin zij tijd kunnen investeren in vrijetijdsactiviteiten of hun hobby’s zonder zich schuldig te voelen over het feit dat zij tijd van hun werk wegnemen

5. Wees zelf flexibel: Onthoud bovenal dat flexibel werken tweerichtingsverkeer is – als manager moet u zo flexibel mogelijk zijn als het gaat om verzoeken van werknemers om flexibiliteit, zoals vakantiedagen of wijzigingen in uren.

Nu je weet hoe je flexwerken kunt stimuleren is het tijd om een locatie te vinden voor je flexwerkers! Flexwerken Utrecht Centrum bij Creative Valley is een populaire plek. Bekijk de website voor alle informatie!