Bedrijventrefpunt
Image default
Banen en opleidingen

Voordelen van veilige werkschoenen

Eigenlijk is het overal wel zo, ongeluk zit in een klein hoekje en op ieder moment kunnen er de meest akelige dingen gebeuren, deze kans is ook zeer aanwezig op de werkvloer. Bij veel bedrijven zijn de laatste jaren werkschoenen geïntroduceerd. Dit zijn schoenen die de werkvloer veiliger zouden moeten maken. Dit zijn speciaal gemaakte schoenen van speciaal materiaal die in ieder geval de voeten voor akelige gevaren zouden moeten kunnen behouden, dit is echter een flinke investering, maar wat is het nou precies waard? In dit artikel gaan we in op de voordelen van de zogeheten ”werkschoenen”.

De werkschoenen.

Zoals net gezegd worden werkschoenen bij steeds meer bedrijven geïntroduceerd. Deze schoen wordt ook wel ”de veiligheidsschoen” genoemd. De definitie van deze schoen kortweg een speciaal gemaakte schoen die dient ter extra veiligheid van de voeten. Je hebt echter verschillende soorten van deze schoen. Deze is natuurlijk afhankelijk van het soort werk dat wordt gedaan, de omgeving waar je je daarbij in bevind en de kans op gevaren waarvoor je behoed moet worden.
Je hebt een klassenstelsel variërend van S1 en S1P tot en met S5. Bij een S1 werkschoen heeft de schoen een veiligheidsneus en is deze antistatisch, tevens neemt hij meer energie op in de hiel. De S1P variant is hetzelfde als de S1 alleen heeft deze een onpenetreerbare tussenzool. Een S2 schoen is praktisch hetzelfde als S1 enkel met een verhoogde resistentie (waterafstotendheid). De S3 is gelijk aan de S2 en de S1P alleen heeft deze een toegevoegd antislipprofiel, de S4 is hetzelfde als de S1 alleen is deze gemaakt van kunststoffen en de schoen is tevens geheel waterdicht. De S5 is praktisch een combinatie van de S3 en de S4 variant.

Wat is het waard?

Allemaal leuk en aardig die beveiligen en vele soorten, maar welke voordelen zitten er nou werkelijk aan verbonden?
Zoals u net heeft kunnen lezen zijn er ongelooflijk veel soorten en maten, er is dus vrijwel garantie dat de beste optie voor ieder bedrijf er vrijwel tussenzit, ook zijn er meerdere fabrikanten, dus dit geeft nog een extra stukje keuzemogelijkheid.
Welke klasse je ook kiest, elke schoen is voorzien van een veiligheidsneus, wat dus de garantie biedt dat de tenen dus worden beschermd tegen zware en harde objecten. De schoenen met een speciale zool geven garantie dat bescherm bent wanneer je per ongeluk op een scherp object gaat staan.

De S2 en S3 klasse schoenen zijn waterdicht en geven dus bescherming voor de voeten wanneer men werkt in een vochtige omgeving. Er zijn zoals net genoemd ook schoenen met een antiwegslipzool, deze zorgen ervoor dat de kans op uitglijden enorm klein wordt, niet alleen de voeten worden daarmee beschermd, maar je wordt ook behoed tegen alle nare gevolgen van uitglijden.

Wanneer men in een warme omgeving werkt zijn er ook schoenen genoeg die aan deze behoeft gehoor geven, er zijn zelfs schoenen die bestand zijn tot wel 300 graden Celsius!
Ook wanneer er sprake is van werk met elektrische apparaten, elementen enzovoorts en er dus kans bestaat op elektrische ontlading, dan zijn veiligheidsschoenen een slimme keuze, ze zijn namelijk zoals net genoemd ook antistatisch, dit zorgt ervoor dat je geen schok krijgt bij werk met elektrische dingen.
Ook worden de soorten schoenen steeds verder ontwikkeld en ze worden ook steeds beter en lichter waardoor het comfort en gemak geoptimaliseerd wordt.

Tot slot.

De veiligheidsschoen is een product dat het zeker waard is binnen een onderneming aan te bieden, kun je zeggen dat dit veiligheid garandeert? Het antwoord is een volmondig, JA! Ze zijn er is alle soorten en maten en er zit er gegarandeerd een tussen voor iedere werkvloer.

https://www.cdm-bedrijfskleding.nl/werkschoenen