Bedrijventrefpunt
Image default
Banen en opleidingen

Hoe maak je een video over werken in een bedrijf. Snelstartgids

human capital management

Hoe kunnen werkgevers hun bedrijfscultuur onder de aandacht brengen voordat ze aannemen? Een manier is om een ​​video te maken.

Een wervingsvideo is een korte film die de look, feel en authenticiteit van een bedrijf weergeeft om potentiële kandidaten te laten zien hoe het is om voor jou te werken.

Waarom moet u wervingsvideo’s opnemen in uw wervingsproces?

Er zijn verschillende redenen:

Om het personeelsverloop te verminderen

Een hoge omzet kan bedrijven een fortuin kosten. Volgens Gallup verliezen bedrijven in de Verenigde Staten jaarlijks $ 1 biljoen aan vrijwillig vertrek van werknemers. Een van de redenen waarom dit gebeurt, is het gebrek aan cultuur. 46% van de aanvragers zegt zelfs dat cultuur een zeer belangrijke factor is in hun beslissing voor welke organisatie ze werken. Het gebruik van een wervingsvideo is een geweldige manier om kandidaten inzicht te geven in uw cultuur, wat hen zou moeten helpen beslissen of ze voor u willen werken of niet.

Om meer werkzoekenden aan te trekken

De video is niet langer voor marketing bedoeld, het is eigenlijk de heilige graal van HR geworden omdat het een positieve impact heeft op het aannemen van personeel. Het aantal sollicitaties voor banen met video’s is 34% hoger dan voor banen zonder video’s.

Om een ​​breder zoekpubliek te bereiken

Traditionele wervingsmethoden zijn niet langer voldoende om de beste kandidaten aan te trekken. Het gebruik van video’s is een geweldige manier om concurrerend te blijven en een bredere trechter te krijgen. In feite zegt 72% van de mensen dat ze video verkiezen boven geschreven tekst.

Het HR-merk van de werkgever verbeteren

Een foto zegt meer dan duizend woorden, en aangezien de organisatiecultuur als een levend organisme is, kunt u de persoonlijkheid van uw bedrijf nooit met woorden of beelden laten zien.

Om het “mobiele” voordeel te krijgen

Volgens Glassdoor zoekt 58% van de mensen tegenwoordig naar werk op hun telefoon, en 35,3% van de softwareontwikkelaars zoekt naar nieuwe vacatures met hun mobiele telefoon.

Diverse wervingsvideo’s ter inspiratie

Als je wat inspiratie nodig hebt voordat je begint met het maken van je eigen wervingsvideo, dan zijn hier vijf HR-video’s die erkenning verdienen.

Dropbox

Dropbox HR-video’s zijn buitengewoon vermakelijk. Het heeft poppen in plaats van mensen, wat het erg gedenkwaardig maakt. Ze vertellen waarom het geweldig is om bij Dropbox te werken als iedereen mensen noemt als de grootste troef van het bedrijf, wat heel goed aansluit bij hun organisatiecultuur. Er wordt ook melding gemaakt van de Dropbox-voordelen waar het merk bekend om staat, zoals gratis eten, een gratis fitnessruimte en meer.

Shopify

Shopify heeft een iets andere aanpak gekozen dan de eerder genoemde merken. Ze laten hun CEO en RK-manager zien, maar geven geen informatie over het bedrijf zelf. Het is erg grappig, wat laat zien dat hun bedrijfscultuur ontspannen is en dat het oké is om zichzelf niet altijd serieus te nemen.

Apple

De video van Apple is echt goed gemaakt, wat geen verrassing is. Het is sterk gericht op het identificeren van het type kandidaten waarnaar ze op zoek zijn: mensen die de beste zijn in hun vakgebied of die het potentieel hebben om de beste te zijn. Dit zegt veel over hun bedrijfscultuur, die draait om excellentie. De video bevat ook meertalige medewerkers, die de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf benadrukken.

Bepaal uw doel – Denk na over wat u met uw video wilt bereiken. Als het uw doel is om potentiële kandidaten aan te trekken, wat voor soort – vergelijkbaar of complementair aan uw bestaande personeel? Misschien is het uw doel om de perceptie van uw bedrijf te verbeteren?

Leg uit wat jou uniek maakt – probeer je te concentreren op de aspecten die jouw bedrijf zo bijzonder maken. Heb je een ongelooflijke kantoorruimte die een designprijs heeft gewonnen? Laat het zien – voor sommige kandidaten is de werkruimte belangrijk. Misschien organiseert u de jaarlijkse zakenreizen van het bedrijf waar uw werknemers dol op zijn – laat het zien in uw video.

Benadruk mensen met verschillende punten in hun loopbaan – beperk jezelf niet tot alleen hogere functies, voeg wat diversiteit toe en neem medewerkers van verschillende afdelingen en verschillende etnische achtergronden op – als je diversiteit op de werkplek waardeert.

Toon de persoonlijkheid van uw medewerker door interessante, persoonlijke vragen te stellen en houd de toon van de video ontspannen en vriendelijk.

Maak het leuk en oprecht – Maak een positieve video voor zowel uw werknemers als potentiële kandidaten. Jeff Hyman, docent Management en Organisaties aan de Kellogg School of Management, zegt: “Ik wil de video bekijken en zeggen dat dit een plek is die mij interesseert, en deze mensen kijken en praten liefdevol over hun werk, en ik zou graag meer willen weten, en terwijl mensen van tevoren moeten nadenken over wat ze zeggen, mogen scripts geen deel uitmaken van de video. Het moet authenticiteit en oprechtheid tonen. “

Zorg ervoor dat de video echt uw cultuur weerspiegelt – laat uw kantoor, medewerkers zien – alles wat u vertelt hoe het is om voor uw bedrijf te werken.

Houd je video kort. Volgens Skill Scout heb je 1 minuut en 36 seconden om indruk te maken op een kandidaat, dus haal er het beste uit.

Concentreer u op het beantwoorden van de vragen die kandidaten gewoonlijk stellen. Will Stainey, oprichter en hoofdadviseur, proactieve talentstrategieën: “Hoe meer je de vragen van kandidaten kunt beantwoorden voor je telefoonscherm of voor een sollicitatiegesprek, hoe sneller je de juiste mensen kunt vinden en het wervingsproces kunt verkorten.”

Voeg een oproep tot actie toe: wat moet een kandidaat doen nadat hij uw wervingsvideo heeft bekeken? Laat uw publiek weten wat de volgende stappen zijn die u wilt dat ze nemen.

Welke apparatuur moet ik gebruiken?

Je hebt niet veel apparatuur nodig om een ​​bedrijfsvideo te maken, alles wat je nodig hebt is:

Goede camera – gebruik een smartphone of DSLR als je die hebt. U kunt ook overwegen om een ​​videograaf in te huren als dat binnen uw budget past.

Goede audio – Een goede audiokwaliteit is van cruciaal belang, vooral als uw video interviews bevat. Vermijd opnamen op luidruchtige plaatsen.

Verlichting – Zorg voor voldoende licht in uw opnameruimte. Als u geen natuurlijk licht kunt gebruiken of niet genoeg is, kunt u een externe verlichtingsset gebruiken.

Opnamen maken in landschapsmodus – Om uw video aantrekkelijker te maken, maakt u opnamen in landschapsmodus.

Hoe HR-video’s promoten?

Je hebt een voltooide video en je moet beginnen met het promoten ervan. Hier zijn enkele promotie-ideeën:

Deel uw video op uw sociale mediakanalen om een ​​groter publiek te bereiken

Vraag senior werknemers met een groot aantal volgers op sociale media om deze video te delen op hun persoonlijke accounts, vooral op LinkedIn, en vraag uw werknemers om deze leuk te vinden of opnieuw te posten.

Plaats het op YouTube, aangezien het het op een na populairste sociale mediakanaal is met meer dan 1,9 miljard gebruikers, zodat je meer informatie kunt krijgen.

Zoals eerder vermeld, trekken video-vacatures meer kandidaten aan, dus zorg ervoor dat u uw video in elke vacature opneemt.

Plaats het tenslotte op uw carrièresite. Video-bestemmingspagina’s worden doorgaans beter geconverteerd.

Conclusie

Het gebruik van video’s in het wervingsproces is een geweldige manier om uw organisatiecultuur te laten zien en de aandacht van de juiste kandidaten te trekken. Het is gemakkelijk te maken, alles wat je nodig hebt is je smartphone, goed geluid en fatsoenlijke verlichting.

Praat niet alleen over uw managementteam, betrek ook werknemers op verschillende functieniveaus, maak uw video kort en grappig. Vergeet niet om uw video te promoten, deze aan elke vacature toe te voegen, op uw carrièresite op te nemen en op uw sociale mediakanalen te delen.

De beste IT-bedrijven en marktspelers gebruiken video om meer talent aan te trekken, als het voor hen werkt, werkt het ook voor jou! Evenzo kan een wervingsbureau deze techniek toepassen om kandidaten te werven.

managing people

https://www.globalrecruitment.info/