Bedrijventrefpunt
Image default
Auto’s en Motoren

3 handige tips bij het kopen van een occasion

Ben jij van plan om een tweedehandse auto te kopen, bijvoorbeeld een Daihatsu occasion, dan is het verstandig om deze drie praktische tips te lezen. Zo koop jij een occasion, waar je nog jaren plezier van kan hebben. Dat wil je natuurlijk ook, dus lees snel deze tips.  

Tip1: Zorg voor een goede pechhulp service voor onderweg.  

Met een tweedehandse auto is de kans op een keer pech onderweg groter dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Vraag bij de dealer of zij meteen zorgen voor de pechhulp service voor onderweg. Doen ze dit niet, sluit dan niet meteen een aan pechhulp abonnement af. Tegenwoordig heb je trouwens ook goede en goedkopere diensten voor autopechhulp, bijvoorbeeld RoadGuard. Misschien slim om daar nu al naar te kijken, want voor een on-demand pechhulp service betaal je alleen als je een keer pech hebt. Ook voor je niet auto kan je dit dus nu al regelen.  

Tip 2: Koop een auto van een BOVAG-dealer. 

Een bekende grap is dat iemand een auto koopt van een “oud omaatje.” Dit is een auto waar altijd voorzichtig mee is gereden en relatief weinig kilometer zijn afgelegd. De auto heeft vaker in de garage gestaan dan mee gereden. Deze auto’s moeten wel goed zijn. Helaas weet je nooit zeker of dit de waarheid is. Koop je een tweedehandsauto, let er dan op of de garage wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. 

Tip 3: Koop niet te snel een nieuwe auto 

Nu denk je misschien: deze tips zijn vrij logisch. Toch is het risico dat je een auto koopt vol in emotie. Je vergeet dan snel praktisch te blijven denken. Vergeet daarom deze twee tips niet bij jouw zoektocht voor de perfecte auto. Print ze daarom uit of schrijf ze op een geeltje, want hoe zonde zou het zijn als je toch een auto koopt van een “oud omaatje” en vervolgens ergens stil komt te staan onderweg