Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Paniekaanvallen? Deze tips van Nick de Waard helpen je!

Als je last hebt van paniekaanvallen door stress en je wilt graag van je paniekaanvallen af. Volg dan deze tips eens op van Nick de Waard. Meer over paniekaanvallen stoppen lees je in z’n artikel.

 

1. Eenvoudige handelingen die spanning losmaken
Overweeg een aantal eenvoudige dingen die u thuis, op het werk of in de gemeenschap kunt doen om met stress om te gaan. Activiteiten zoals naar muziek luisteren, diep zuchten of luid geeuwen terwijl je je armen boven je hoofd strekt, zijn effectief. Deze eenvoudige technieken helpen om spanning los te laten voordat je verder gaat met de taak.

2. Diepe ademhaling
Een andere techniek is diafragmatische of diepe ademhaling, waarbij je aandacht wordt gericht op het langzaam diep ademhalen. Adem in door je neus en probeer de lucht diep naar je buik te brengen terwijl je je borst onbeweeglijk houdt. Adem dan uit door je mond.

3. Progressieve spierontspanning
Progressieve spierontspanning is een techniek die u zal helpen onderscheid te maken tussen gespannen en ontspannen spieren. Span eerst uw spieren in groepen aan, beginnend bij uw hoofd en vervolgens naar uw tenen, waarbij u noteert hoe uw spieren aanvoelen wanneer u ze opzettelijk aanspant, gevolgd door hun ontspanning of ontspanning.

4. Meditatie
Meditatie is de praktijk van het opzettelijk richten van je aandacht op één ding tegelijk. Veel mensen gebruiken een woord of zin als focuspunt wanneer ze mediteren. Ongeacht de meditatietechniek, het is belangrijk om in een comfortabele positie te zijn voor de beste ontspanningsreactie. Probeer een comfortabele, rustige en kalme locatie te vinden om je te helpen het meeste uit mediteren te halen.

Weet wanneer u hulp moet zoeken
Als de hoeveelheid stress in je leven overweldigend is, weet dan dat je niet de enige bent – en aarzel niet om hulp in te roepen. 

https://nickdewaard.nl/paniekaanvallen-stoppen/