Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste onderdelen van een verbouwing

Een verbouwing kan heel stressvol zijn en veel spanning met zich meebrengen. Dit is vervelend maar gelukkig ook te voorkomen, of in ieder geval te verminderen. We geven je in deze blog graag een aantal tips om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een verbouwing.

 

Begin met een bouwplan  

Planning is ook heel belangrijk bij een verbouwing. Je wil niet eerst een nieuwe vloer leggen en dan het plafond gaan schilderen. Maak daarom voordat je begint aan de verbouwing een planning en checklist. Deze checklist kun je dan gedurende de verbouwing afwerken. Dit geeft bovenop het gecreëerde overzicht een heel prettig gevoel. Het behalen van doelen is altijd fijn. Het aanhouden van opgezette mijlpalen is uiteraard ook prettig wanneer het gaat om verdelen van je tijd. Dit creëert ook weer overzicht.

 

Check de vereiste vergunningen 
Het is niet altijd mogelijk om zomaar van je ideeën over een verbouwing realiteit te maken. De kans bestaat dat je voor een verbouwing een omgevingsvergunning nodig hebt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn aanbouw, dakopbouw of een bijgebouw laten of gaan bouwen. Zo’n vergunning is gemakkelijk via de gemeente aan te vragen. Ben je handig met een smartphone of computer kun je het ook online doen, via het omgevingsloket van DigiD.

 

Moet ik mijzelf en mijn woning verzekeren?

Er kan tijdens een verbouwing een hoop fout gaan. Het is daarom altijd handig om een opstalverzekering af te sluiten. Eventuele schade ten gevolge van de verbouwing is daar dan in meeverzekerd. En voorkomen is altijd beter dan genezen.

 

Keramisch parket 

Veel particuliere zelfstandige verbouwers kiezen voor een keramisch parket als vloer. Deze vloer lijkt sprekend op een houten vloer, maar vereist minder onderhoud en is geschikt voor vloerverwarming. Een keer leggen zonder dat je er daarna nog aan hoeft te denken en altijd warme voeten, klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan eens op de site van regge tegels en kom erachter of een keramisch parket kopen wat voor jou is.

https://www.regge-tegels.nl/