Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Bestel jouw hr++ glas op maat

Duurzaam wonen is een steeds belangrijker thema. Vooral met de stijgende gasprijzen, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ons huis lekker warm blijft. Zo kun je ervoor kiezen om je muren, plafond of dak te laten isoleren, maar is ook het laten plaatsen van HR++ glas een absolute aanrader. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte binnen blijft en je huis dus veel langer warm blijft. Als grote voordeel kun je dan prima de verwarming een paar graden lager zetten, zodat je verbruik daalt. Dit is niet alleen goede voor de energierekening aan het einde van de maand, maar ook voor de uitstoot van CO2. Om je een idee te geven welke voordelen het laten plaatsen van HR++ glas allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is HR++ glas?

Voor we verder gaan met de voordelen, is het wellicht goed om eerst even in het kort uit te leggen wat HR++ glas nu eigenlijk is. Als we kijken naar de mogelijkheden die er zijn, dan heb je de keuze uit 4 verschillende soorten glas. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten, maar hier hebben we het alleen over het glas voor de ramen van onze woning. We kennen dan enkel glas, dubbel glas, HR glas en HR++ glas. Waar enkel glas natuurlijk niet meer wordt gebruikt, zie we dat steeds meer mensen kiezen voor HR++. HR staat voor hoog rendement. Waar dubbelglas bestaat uit twee verschillende wanden, waartussen een spouw zit. Bij HR++ glas wordt deze ruimte met edelgas gevuld, voor een extra isolerende werking. 

 

Goede isolatie

Het grootste voordeel aan HR++ glas, is dat het zorgt voor een goede isolerende werking. Vooral in de wat oudere huizen, waar je ziet dat er veelal wordt gekozen voor enkelglas, is de overstap naar HR++ een absolute aanrader. Waar mensen die vervelend genoeg vaak zien als kosten, is het een echte investering. Wist je namelijk dat je hier jaarlijks tot wel enkele honderden euro’s mee kunt besparen? Wil jij meer weten over HR++ glas, lees dan rustig verder! Je zult namelijk verbaasd zijn over het feit dat je voor je het weet je investering hebt weten terug te verdienen. Je hebt in het geval van twee of meerdere energiebesparende maatregelen ook recht op subsidie. 

 

Kan op maat worden gemaakt

Geen enkele afmeting of vorm is een belemmering voor het laten plaatsen van HR++ glas. Het voordeel is namelijk dat alles op maat kan worden gemaakt. Wel zorgt het voor een iets langere levertijd, maar de kans dat je het ver van tevoren besteld, die is natuurlijk vrij groot. Het maakt dus niets uit of je nu op zoek bent naar een raam voor het kozijn in je toilet of voor de ruiten in je woonkamer. In alle gevallen is het een kwestie van meten en de juiste maten doorgeven. Wel is het aan te raden om een bedrijf dit te laten doen. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks een te kleine ruit bestelt.