Bedrijventrefpunt
Image default
Aanbiedingen

Hoe krijg je een afgebroken sleutel uit het slot?

Het kan iedereen overkomen, een sleutel die gebroken vast in het slot zit. Dit gebeurt vaak als je snel weg moet en haastig de sleutel omdraait. Maar hoe los je dit op? Dat wordt hieronder wat beter uitgelegd.

Zelf proberen

In sommige gevallen is het mogelijk om het zelf te proberen. Het is dan belangrijk om het slot wat gladder te maken. Je kan bijvoorbeeld WD40 gebruiken, dit kan je makkelijk in het slot spuiten. Op deze manier kan je de sleutel makkelijker uit het slot trekken. Het verwijderen van de sleutel doe je vervolgens met een knijptang die klein is. Het beste is om het slot af en toe te onderhouden om dit soort dingen te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de sleutel makkelijk in het slot kan en er weer uit.

Slotenmaker

Soms is het zo dat je helemaal geen reservesleutel hebt, dan heb je natuurlijk nog steeds een probleem. Je komt het huis namelijk helemaal niet in. Een slotenmaker kan het slot voor je openen. Probeer het slot niet zelf te openen, omdat je dan waarschijnlijk het slot beschadigt. En als dit gebeurt, moet het hele slot meteen vervangen worden.

Hulp nodig?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het verwijderen van de sleutel uit het slot helemaal niet lukt. Dan is het verstandig om überhaupt een vakman in te schakelen. Die kan ervoor zorgen dat het hele probleem wordt opgelost. Op deze manier hoef je zelf niks te proberen en weet je dat dit goed wordt uitgevoerd door een slotenmaker. Ook heb je dan geen last van verdere beschadigingen aan het slot.