Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Laat een berekening van brandoverslag uitvoeren en onderneem doelgericht actie

Wanneer een brand overslaat van het ene naar het andere gebouw, is er sprake van een brandoverslag. Om die reden wordt er een maximaal uitbreidingsgebied in gebouwen vastgesteld. De berekening van brandoverslag kan een hoop schade voorkomen, want de snelheid van de uitslaande brand kan zo worden beperkt. Volgens Bouwbesluit moet men voldoen aan een zogenaamde WBDBO-eis tussen brandcompartimenten in een gebouw (uitgedrukt in 20, 30 of 60 minuten). Gevels, daken en openingen worden in het kader van deze eis bijvoorbeeld brandwerend uitgevoerd en er wordt berekend welke brandwerende voorzieningen er eventueel nog meer nodig zijn. Met deze berekening van brandoverslag wordt er een effectieve voorbereiding getroffen op rampen die van tevoren voorkomen hadden kunnen worden.

Wat houdt de brandoverslagberekening in?

RBG is gespecialiseerd in de berekening van brandoverslag bij diverse soorten gebouwen. Door de expertise van dit bedrijf voorkomt u niet alleen een snel uitslaande brand, maar bespaart u ook kosten op de maatregelen daarvoor. Wanneer u hiervoor een offerte aanvraagt, krijgt u al direct duidelijkheid over de kans van slagen van de huidige brandwerende voorzieningen. Vervolgens krijgt u advies over eventuele aanvullende of besparende maatregelen, bijvoorbeeld door extra brandpreventie in te zetten of juist de preventie efficiënter in te delen voor minder brandpreventiekosten. Met een geavanceerd rekenprogramma wordt berekend of er wordt voldaan aan de WBDBO-eis. Dit programma berekent heel specifiek en per afzonderlijk raamdeel wat er moet gebeuren om brandoverslag zoveel mogelijk te beperken.

Maak gebruik van een specialistische dienstverlening

De brandoverslagberekening is een veel toegepaste bezuinigingsmaatregel, want hiermee bereidt u zich op de meest efficiënte manier voor op een brand. De maatregelen zijn vervolgens zeer kostenefficiënt, omdat u precies de goede acties kunt ondernemen aan de hand van de resultaten. Wilt u meer weten over de brandoverslagberekening van de specialist RBG? Ontdek snel hoe u kunt profiteren van hun snelle, betrouwbare en deskundige service.

https://rbg-bv.nl/