Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een onafhankelijk pensioenadviseur voor uw bedrijf

Met een onafhankelijk pensioenadviseur weet u zeker dat de pensioenregeling van uw bedrijf goed geregeld wordt. Pensioenen zijn een complex financieel onderwerp, en het is niet altijd wenselijk om dat allemaal intern te laten inrichten, communiceren en uitvoeren. Een onafhankelijk pensioenadviseur is expert op het gebied van het opzetten van collectieve pensioenregelingen, en kan uw werknemers op de hoogte brengen van de mogelijkheden en ontwikkelingen op dit gebied. Communiceren van ingewikkelde materie kunnen ze namelijk als de beste. Wilt u meer weten over wat een pensioenadviseur van PHB Financieel Adviseurs voor u kan betekenen? Dat leest u hier.

De onafhankelijk pensioenadviseur verheldert

Voor veel bedrijven zijn er duidelijke, praktische redenen aan te dragen om een onafhankelijk pensioenadviseur in te schakelen. Door een onafhankelijk expert in de arm te nemen, weet u zeker dat u goed en eerlijk advies krijgt. Wat doet een pensioenadviseur voor u?

Advies en een second opinion over de huidige regeling

Heeft u vragen over het opzetten van een pensioenregeling voor uw personeel? Of heeft u vragen over de huidige regeling, die in uw bedrijf getroffen is? Een adviseur geeft u kraakhelder en duidelijk advies over de situatie in uw bedrijf. Bent u marktconform qua dekking, wat zijn uw financiële risico’s, en welke kant moet u op in de toekomst? Het zijn allemaal zaken waarvoor de pensioenadviseur geraadpleegd kan worden.

Hulp bij communicatie en een cursus voor uw personeel

Als onafhankelijke expert biedt de adviseur niet alleen informatie: hij of zij neemt ook graag taken over van u of van uw HR-personeel. Denk bijvoorbeeld aan heldere communicatie rondom pensioenen. Laat u dat een expert doen, dan weet u zeker dat uw personeel te allen tijde goed op de hoogte is van veranderingen of mogelijkheden. Een van de andere vele diensten die een adviseur biedt, is het geven van een cursus over pensioenen voor de ondernemingsraad van uw bedrijf. Profiteer van de kennis van een pensioenadviseur, en garandeer dat de pensioenregeling bij u goed is ingericht dat communicatie op dit gebied soepel verloopt.

http://www.phb.nl