Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Huren van een verreiker

Als jij werkzaamheden gaat verrichten, dan is er vaak gereedschap nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Dit geldt hetzelfde met werkzaamheden waarbij een verreiker nodig is, alleen is het wel belangrijk dat jij de juiste verreiker aanschaft. Dit komt omdat er verschillende verreikers zijn met ieder zijn eigen functionaliteiten. Er wordt gekeken naar de type verreiker en de benodigde toebehoren. Verder moet er altijd gekeken worden naar de maximale hoogte, de bereikbaarheid, de doorrijhoogte, het terrein, eventuele obstakels en stabiliteit. Het is belangrijk om bij een verreiker huren goed op te letten of deze factoren zodat alles op een veilige manier geregeld wordt!

Starre verreiker

De starre verreiker is een grote heftruck waarbij de arm en de cabine gemonteerd zijn aan de chassis (onderstel). Dus als jij naar links stuurt, zal de arm ook naar links sturen. De arm is uitschuifbaar en beschikt vaak over een toebehoren met een eigen functie (voorbeeld een schepbak). De verreiker beschikt over een 4×4 aandrijving. Het heeft een hef

hoogte van 4 tot 18 meter en vanaf 10 meter zullen er stabilisatoren aanwezig zijn voor de stabiliteit. Hierdoor kun je op iedere terrein de stabiliteit vinden om de hoogte zonder problemen te bereiken. Het is ook geschikt voor alle terreinen en vaak worden ze ingezet om goederen te verplaatsen op de bouw of bij het opbouwen van festivals. Het kan zo een 2 tot 4 ton dragen, maar dit ligt aan de uitvoering. 

Roterende verreiker 

De roterende verreiker kun je herkennen aan de draaischijf. Dit is het type waar de cabine en arm gemonteerd zijn aan een draaischijf die bevind op de chassis met een 4×4 aandrijving. Je kunt hiermee 360° mee draaien en dienen eigenlijk als een moderne hijskraan. Het voordeel is dat deze eenvoudiger te verplaatsen zijn. De verreiker is standaard voorzien van stabilisatoren zodat een goede stabiliteit verzekerd kan worden. Het kan dienen als terrein heftruck, hoogwerker, kraan en als verreiker. Ze worden voornamelijk op de bouw gebruikt en bij constructiewerkzaamheden (die niet op de bouw te vinden zijn). Het is tevens een geavanceerde type en wordt voornamelijk bestuurd door een specialist en er dient ook een bestuurder te zijn met de benodigde kwalificaties, wat geregeld wordt met het huurbedrijf. 

Landbouw verreiker

De Landbouw verreiker is het kleine broertje van de starre verreiker en is eigenlijk speciaal gemaakt als een landbouwmachine, maar kunnen op meerdere terreinen (sectoren) te vinden zijn. Deze verreiker heeft betere afdichtingen van de bedieningen en cabine omtrent het vochtige en stoffige omstandigheden en is beter bestand tegen fijn stof. Door deze omstandigheden is de ventilatie van de cabine extra gefilterd. Verder kan er stro, hooi, houtkorrels, mest, stof etc. in de radiator verstopt raken en kan de verreiker oververhit of beschadigd raken. Dit wordt voorkomen door een omkering die toegepast is op een landbouw verreiker. Deze type is dus voor andere werkzaamheden geschikt dan de starre verreiker, terwijl op eerste oog alleen het grootteverschil zichtbaar is.  

Verreiker toebehoren 

Bij een verreiker is het mogelijk om verschillende toebehoren aan de hals van de arm te bevestigen. Hierdoor zijn de verreikers multifunctioneel en zeer populair. Voorbeelden van toebehoren zijn onder andere de palletvorken, de schepbak, de constructiebak, balenklemmen, hydraulische lieren, kraanarmen, etc. Het voordeel van deze onderdelen is het simpel vastmaken aan de arm. Door een hydraulische functie kun jij zonder van de verreiker af te stappen, onderdelen wisselen. Dit zal allemaal uitgelegd worden in de handleiding. 

 

Zorg altijd dat er met verstand wordt omgegaan met de verreiker om problemen te voorkomen. Je wilt namelijk niemand gewond zien raken doordat de bak niet goed is aangesloten of iemand onder de verreiker komt!