Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Waarom geld lenen als ondernemer?

Als ondernemer is het van belang dat je blijft investeren in je onderneming. Je kunt door te investeren groeien met je onderneming en dat is natuurlijk wat je wilt bereiken. Maar wat doe je als je weinig geld hebt om te investeren? Veel startende ondernemers hebben geen geld om grote investeringen te doen. Betekent dit dan dat investeren niet mogelijk is? Nee, want je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen waardoor je deze investering kunt maken. Veel ondernemers zien het nut ervan niet in en denken dat een lening alleen maar geld kost. Geld lenen kost geld, maar wanneer je het investeert en het bedrijf groeit kun je er juist winst mee maken. Maar hoe vraag je een zakelijke lening aan? En wat kun je er allemaal mee doen? In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen, zodat je daar meer over te weten komt.

Langlopende investering

Er ontstaat een schuld als je geld leent en dat vinden de meeste ondernemers geen fijne gedachte. Maar met een zakelijke lening kun je je bedrijf juist vooruit helpen en dit doe je met langlopende investeringen. Bijna alle ondernemers sluiten een zakelijke lening alleen af voor een langlopende investering. Een langlopende investering is natuurlijk een breed begrip en dit kan letterlijk van alles zijn. Heb je een schildersbedrijf? Je kunt een bedrijfsbus als een langlopende investering zien, hiermee kun je namelijk je werk uitvoeren. Het verbouwen van een kantoorpand kan ook gezien worden als een langlopende investering. Je leent hiervoor geld omdat al deze investeringen veel geld kosten en je kunt dit met een zakelijke lening verspreiden over meerdere maanden.

Zakelijke lening aanvragen

Via de reguliere bank een zakelijke rekening aanvragen is een moeilijke procedure. Bij de banken moeten namelijk meerdere documenten ingeleverd worden om te laten zien dat je voldoet aan de voorwaarde. Deze procedure en de goedkeuring kunnen weken duren en dat is natuurlijk vervelend als je de lening snel nodig hebt. Je kunt dit daarom veel beter doen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van zakelijke leningen. Wel hebben deze bedrijven eisen en is het verstandig om hier vooraf naar te kijken. Dit wordt gecontroleerd door de bedrijven en er wordt gekeken of je voldoet aan de voorwaarden. Bij het aanvragen van een zakelijke lening heb je altijd bepaalde documenten nodig. Dit zijn  onder andere de jaarrekening, zakelijke rekening en de minimale omzet van het bedrijf. Deze documenten zijn allemaal nodig voor het aanvragen van een zakelijke lening.

Zoek een aanbieder

Voordat je een zakelijke lening kunt aanvragen heb je natuurlijk een aanbieder nodig. Er zijn diverse aanbieders die een zakelijke lening kunnen verstrekken. Hierbij is het wel van belang dat je kijkt naar enkele zaken. Iedere aanbieder hanteert andere rentepercentages en hier zijn eenmalige kosten aan verbonden. Ook zitten er verschillen in de looptijd, maximaal leenbedrag, boetes en verschillende vormen van lenen. Door de aanbieders goed met elkaar te vergelijken, kun je erachter komen welke aanbieder het beste aansluit op je wensen. Je kunt op de website van de aanbieder ook goed de eisen doornemen die ze stellen bij het afsluiten van een zakelijke lening.