Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

De belangrijkste aandachtspunten bij het uitbesteden van jouw salarisadministratie

Veel ondernemers en bedrijven kiezen ervoor om hun salarisadministratie uit te besteden. Logisch, aangezien je hiermee van de nodige voordelen weet te profiteren. Ondanks al deze voordelen zijn er ook enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden.

Zoek een écht goede specialist

Wil je jouw salarisadministratie uitbesteden? Dan wil je dit bij voorkeur aan een ware specialist doen. Iemand die verstand van zaken heeft. Iemand die met je mee denkt. En iemand die voortdurend naar perfectie streeft. Als je een dergelijke specialist treft, kun je je geluk eigenlijk niet op. Vanaf dat moment ben je namelijk verzekerd van een perfecte administratie. Voordat het zover is, moet je dus wel een goede vergelijking maken. Ga met meerdere specialisten in gesprek en kies uiteindelijk de beste specialist uit. Daar heb je op korte- en op lange termijn profijt van.

Maak duidelijke afspraken

Ook is het aan te raden om duidelijke afspraken te maken. Niet alleen met de specialist, maar ook met jouw werknemers. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken over de verloning, over de secundaire arbeidsvoorwaarden en over aanverwante onderwerpen. Door hier heel duidelijk over te zijn, voorkom je eventuele discussies in de toekomst.

Zorg voor een centraal aanspreekpunt

Verder doe je er verstandig aan om een centraal aanspreekpunt aan te wijzen. Dit kan bijvoorbeeld iemand van de HR afdeling zijn of iemand van de financiële afdeling. Jouw werknemers kunnen bij hem/haar terecht voor vragen. Daarbij kan deze persoon als tussenschakel fungeren tussen jouw werknemers en de specialist. 

Houd rekening met de nodige kosten

Wil je een specialist in gaan huren? Dan moet je daar uiteraard een bepaalde investering voor gaan doen. De ervaring leert dat het inhuren van een specialist niet als ‘voordelig’ bestempeld kan worden. Nee, je moet hier het nodige aan uitgeven, maar daar krijg je op termijn dan ook een hoop voor terug. Uiteindelijk weet je kosten te besparen; je bent immers zelf geen tijd meer kwijt aan de salarisadministratie! Ook hoef je geen (extra) interne medewerkers aan te nemen.