Bedrijventrefpunt
Image default
Zakelijk

Algemeen advies van een dakdekker

Advies van een dakdekker

Het hebben van een dak boven het hoofd is basisbehoefte. Helaas zien wij nog te vaak dat men niet de juiste kennis heeft en de juiste bedrijven inschakelen om zorgeloos onder dit dak te wonen.

Een paar belangrijke tips kunnen het wooncomfort vergroten en vooral zorgen dat er niet teveel gedoe aan het dak ontstaat.

De nieuwste mogelijkheden qua isolatie

Bij het vervangen van het dak is het slim om direct de isolatie te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren, dit kan van binnenuit gedaan worden, maar ook van buitenaf. Van buitenaf isoleren is eigenlijk alleen een optie bij het vervangen van een dak.

Ook het verschil tussen hellend en plat dak zal een rol spelen in de keuze die gemaakt dient te worden. Vraag de dakdekker die ter plekke komt kijken om advies. Deze kan de situatie het beste inschatten.

Onderhoud van een dak en dakgoten

Om lekkages te voorkomen is het belangrijk om het dak voldoende te geven. Mocht er bij een storm keer een dakpan verkeerd komen te liggen, probeer deze zo snel mogelijk weer te corrigeren.

Ook bij een dakgoot is het uitvoeren van onderhoud belangrijk. Voorkom ontstoppingen in de goot of de aangesloten regenpijp en bij vermoeden van een scheurtje, laat een inspectie uitvoeren.

Wanneer er eenmaal schade is ontstaan, kan dit veel gevolgen hebben in de woning zelf. Het is daarom een goede investering om het niet zo ver te laten komen!

Kies een juiste dakdekker

In Nederland zijn er veel cowboys op de markt. Vooral op het gebied van platte daken schieten de dakdekkers uit de grond. Omdat mensen met een lekkage in nood zitten, worden er soms gekke bedragen gevraagd en dan word het werk nog niet eens netjes uitgevoerd. Daarom is het slim om een gerenomeerd bedrijf in te schakelen.

Een Smits Dakwerken bestaat al meer dan 15 jaar. Wanneer je zo lang bestaansrecht heb, dan moeten de klanten tevreden zijn. Het gevaar zit hem vooral in de eenmanszaken die nog maar recentelijk begonnen zijn. Alleen het is natuurlijk ook niet zo dat ieder nieuwe dakdekker slechte kwaliteit levert. Zelf goed onderzoek doen zal nog de basis zijn voor het maken van de juiste keuze!