Bedrijventrefpunt
Image default
Woningen

Wat heb je aan een kaart met gemeentegrenzen?

Als je benieuwd bent binnen welke gemeente sommige gebouwen vallen, kan het handig zijn om een kaart met gemeentegrenzen te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld controleren van welke gemeente bedrijfspanden of woningen een onderdeel zijn. Als er sprake is van achterstallig onderhoud of andere problematiek, weet je ook welke gemeente je hierover kunt berichten. Wat je kunt doen als je benieuwd bent naar de gemeentegrenzen, is het aan te raden om de kadastrale kaart raad te plegen. Het kadaster houdt de gemeentegrenzen etc. nauwkeurig bij. Met behulp van de kadastrale kaart kun je deze eenvoudig inzien. Wellicht heb je de kadastrale kaart niet iedere dag nodig, maar het kan zeker handig zijn als je van het bestaan van deze kaart weet. 

 

De grenzen van iedere gemeente zijn eenvoudig in te zien 

 

Met behulp van de kadastrale kaart kun je de gemeentegrenzen van daadwerkelijk iedere woning inzien. Ben je benieuwd naar de grenzen van de gemeente Eindhoven? Binnen slechts enkele muisklikken heb je deze voor je en zie je precies waar de grens ligt. Mocht het ooit onduidelijk zijn waar de gemeentegrenzen liggen, dan weet je dus waar je moet kijken. Het is overigens goed om te weten dat je met de kadastrale kaart ook kunt controleren waar perceelsgrenzen liggen. Ook dat kan soms ontzettend handig zijn. Dat is bijvoorbeeld handig als je een conflict met de buren hebt over de erfgrenzen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarbij het handig kan zijn om de kadastrale kaart te bekijken. 

 

Bekijk ook eens je eigen gemeente 

 

Het is zeer interessant om ook je eigen gemeente eens te bekijken met de kadastrale kaart. Dit is namelijk een kaart die je niet iedere dag voorbij ziet komen, tenzij dat je vanwege je beroep vaak met deze kaart werkt. Deze kaarten worden namelijk ook veel gebruikt door professionals. Door je eigen gemeente op de kadastrale kaart te bekijken, krijg je een veel beter beeld van hoe de gemeente nu precies in elkaar zit. 

 

Je kunt via de kadastrale kaart een hoop gegevens opvragen over verschillende percelen. Het is dus niet onverstandig om eens na te gaan welke gegevens je allemaal kunt opvragen via het platform.