Bedrijventrefpunt
Image default
Woning en Tuin

Een houten vloer egaliseren

Een houten vloer egaliseren kan handig zijn, wanneer je van plan bent een vloerbedekking op deze vloer te leggen. Bij een houten vloer egaliseren wordt er een laag egaline over de houten vloer gezet, zodat zelfs de kleinste oneffenheden uit de vloer gewerkt worden. Egaline is vloeibaar cement, waar je de vloer recht mee krijgt en oneffenheden mee kan weg werken.

Een houten vloer egaliseren, hoe gaat dat?

Als je ervoor kiest om dit uit te besteden en een vakkundig bedrijf laat komen om je houten vloer te egaliseren. Dan komt dit bedrijf eerst langs om te kijken wat voor houten vloer je hebt en dan bekijken ze ook de staat van de vloer. Ze bespreken dan ook meteen met jouw welke vloer bedekking je er op wilt hebben. Is deze vloerbedekking van marmoleum, pvc of vinyl? Als je dat besproken hebt en de expert in houten vloer egaliseren bepaalt dan ook wat de egaline dikte nodig is. Kleine scheuren, gleuven, gaten en kieren wordt eerst wel dicht gemaakt met snel drogend cement.

Nog een aantal stappen

Als je de houten vloer laat egaliseren dan moet je nog voor een aantal zaken zorgen. De houten vloer moet eerst geschuurd worden, zodat die vlak en mooi is. Daarna moet de gehele houten vloer stofvrij gemaakt worden. Door dit te doen kan de egaline het best gehecht worden met de houten vloer. Een houten vloer laten egaliseren kan je beter door een expert laten doen. Als je dit zelf doet kan er van alles fout gaan en dat zou zonde zijn van de vloer.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/