Bedrijventrefpunt
Image default
Winkelen

Pigmentvlekken bij ouderen: Waarom je voor een goede zonnebrand tegen pigmentvlekken moet kiezen

Vetveroudering en pigmentatie komen gebruikelijk voor bij ouderen. Pigmentvlekken worden, vanwege hun leeftijdgebonden aard, vaak als onaangenaam ervaren. Om deze kleurverschillen te camoufleren en een meer uniforme huidteint te verkrijgen, is de juiste zonbescherming tegen pigmentvlekken van cruciaal belang.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook wel levervlekken of ouderdomsvlekken genoemd, zijn donkere, oneffen vlekken in de huid. Ze ontstaan door veroudering en komen over het algemeen voor op plekken waar de huid veel blootgesteld wordt aan de zon, zoals gezicht, nek, schouders, handen en benen.

Waarom zonbescherming tegen pigmentvlekken zo belangrijk is

De meest effectieve manier om pigmentatie te voorkomen of te verminderen, is de juiste zonbescherming tegen pigmentvlekken te gebruiken. “De juiste zonbescherming” betekent een product dat een voldoende hoge SPF waarde heeft, je gezicht en lichaam volledig bedekt en dat je dagelijks aanbrengt en herhaalt. Pigmentatie is namelijk het resultaat van overmatig of slecht gemanagede blootstelling aan de zon. Idealiter wil je zo weinig mogelijk toevoegen aan wat al op de huid is. Zonbescherming gebruiken wordt dan ook sterk aanbevolen om de huid te beschermen tegen schadelijke zonnen UV-stralen. UVA-stralen zorgen ervoor dat de huid vroegtijdige tekenen van veroudering vertoont, zoals fijne lijntjes, rimpels, verlies van elasticiteit en pigmentatie.

Waarom ouderen voor zonnebrand tegen pigmentvlekken moeten kiezen

Ouderen kunnen er baat bij hebben om een zonnebrand tegen pigmentvlekken te gebruiken. Hiermee kunnen ze op lange termijn bescherming creëren tegen pigmentatie en andere tekenen van veroudering. U hieronder 5 redenen waarom ouderen voor een zonnebrand tegen pigmentvlekken moeten kiezen:

Beschermt tegen UVA- en UVB-stralen

Een goed zonnebrandmiddel beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Deze stralen zijn schadelijk voor de huid en kunnen leiden tot onder andere pigmentvlekken. Een goede zonnebrand beschermt de huid op twee manieren: door een fysieke barrière te bieden tussen de zon en de huid en door het absorberen van schadelijke UV-stralen.

Voorkomt verergering bestaande pigmentvlekken

Het gebruik van een goede zonbescherming tegen pigmentvlekken kan helpen om de toename van pigmentvlekken te verminderen. Zowel het directe effect van UVA- en UVB-straling op de huid, als het indirecte effect van het verouderen van de huid, kunnen worden geminimaliseerd. Door een goede zonnebrand tegen pigmentvlekken te gebruiken, kun je je huid optimaal beschermen tegen schadelijke straling.

Heeft hydratatie- en antioxidantvoordelen

Een goede zonnebrand tegen pigmentvlekken biedt ook hydratatie- en antioxidantvoordelen. Het houdt de huid namelijk vochtig, waardoor deze zacht, gezond en stevig blijft. De toegevoegde antioxidanten helpen bovendien bij het neutraliseren van schadelijke stoffen die de huid kunnen beschadigen.

Voorkomt vroegtijdige veroudering

Gebruik van de juiste zonbescherming tegen pigmentvlekken kan helpen om verergering van pigmentatie te voorkomen, maar vroegtijdige huidveroudering en pigmentatie te verminderen. Het regelmatig gebruik van een product met een SPF van minimaal 30 kan de productie van pigment helpen verminderen, waardoor oudere mensen hun huidconditie kunnen verbeteren.

Consistent gebruik

Oudere mensen moeten ervoor zorgen dat ze de juiste zonnebrand tegen pigmentvlekken iedere ochtend consistent aanbrengen ongeacht de weersomstandigheden. Zelfs als het bewolkt is, kunnen UVA-stralen door de wolken dringen en schade aanrichten.

Een goede zonnebrand tegen pigmentvlekken kiezen en aanbrengen: hoe doe je dat?

Het kiezen van een goede zonnebrand tegen pigmentvlekken is cruciaal. Om de best mogelijke bescherming tegen de zon te bieden, moet je een product kiezen dat een voldoende hoge SPF heeft, dat je gezicht en lichaam volledig bedekt en dat je dagelijks aanbrengt en herhaalt. Kies een product waarvan je weet dat het geen ingrediënten bevat die bij jou schade aanrichten. Neem bijvoorbeeld.