Bedrijventrefpunt
Image default
Industrie

Kiezen uit elektrisch, gas of stoom gestookte ketels

Als het op ketels aankomt, zijn er drie hoofdtypes: elektrisch, gas en stoom. Elk type heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen die u moet overwegen alvorens tot aankoop over te gaan.

Elektrische kookketels

Elektrische kookketels zijn de duurste optie op voorhand, maar ze zijn ook de meest efficiënte in termen van energieverbruik. Als u op zoek bent naar een elektrische kookketel, zult u de initiële kosten en de energiekosten op lange termijn in overweging willen nemen. Elektrische ketels zijn meestal de duurste optie op voorhand, maar ze zijn ook de meest efficiënte in termen van energieverbruik. Dit betekent dat u na verloop van tijd geld zult besparen op uw energierekeningen. Uiteindelijk is de beslissing om al dan niet voor een elektrische ketel te kiezen een kwestie van persoonlijke voorkeur en uw individuele behoeften.

Gasgestookte kookketels

Gasgestookte kookketels zijn minder duur en kunnen krachtiger zijn, maar ze zijn niet zo efficiënt als elektrische modellen. Als u kiest voor een gasgestookte kookketel, moet u rekening houden met de installatiekosten en de jaarlijkse onderhoudskosten. Gasgestookte kookketels zijn minder duur dan elektrische modellen, maar ze zijn niet zo efficiënt. Dit betekent dat u na verloop van tijd waarschijnlijk hogere energierekeningen zult krijgen. Uiteindelijk is de beslissing om al dan niet voor een gasketel te kiezen een kwestie van persoonlijke voorkeur en uw individuele behoeften.

Stoom gestookte kookketels

Stoom gestookte kookketels zijn het meest voorkomende type van ketel gebruikt in commerciële keukens. Ze zijn minder duur dan elektrische of gas modellen, maar ze zijn ook minder krachtig. Als u kiest voor een stoomketel, zult u rekening willen houden met de installatiekosten en de jaarlijkse onderhoudskosten. Stoomketels zijn minder duur dan elektrische of gasmodellen, maar ze zijn ook

De juiste keuze maken

Welk type kookketel u ook kiest, zorg ervoor dat het de juiste afmetingen heeft voor uw bedrijf. U kunt namelijk kiezen uit kookketels 100 liter, kookketels 500 liter en alles ertussenin. Een ondermaatse eenheid zal niet in staat zijn voor de hoeveelheid eten waar u mee werkt.