Bedrijventrefpunt
Image default
Gezondheid

Verstandskiezen

Als er iets vervelend is, is het wel je verstandskies trekken. De meeste mensen hebben het laten doen en ik moet binnenkort ook. Ik heb gehoord dat het heel oncomfortabel is wanneer het gebeurd is. Je wordt natuurlijk verdoofd tijdens het trekken van de kies, maar daarna is een ander verhaal. Een vriendin van mij heeft vorig jaar een dag voor Koningsdag haar verstandskies laten trekken en ze had zoveel pijn dat ze niet eens meer meekon naar het festival waar we naartoe zouden gaan op Willies verjaardag.

Dus ik ben een beetje bang voor het moment dat mijn kies getrokken gaat moeten worden. Ik ben al nooit zo’n fan geweest van de tandarts of alle andere zaken die de onderste helft van mijn gezicht betrekken. Toen ik jonger was, is mijn voortand afgebroken waardoor ik eruit zag als een vampier. Toen de tandarts daarna mijn hele voortand eruit trok, heb ik daar een aantal trauma’s aan overgehouden. Ik ga wel netjes twee keer per jaar naar de tandarts, maar genieten doe ik daar zeker niet.

Gelukkig heeft iemand mij de Orfeo kliniek aangeraden. Zij zijn kleinschalig en helpen elke patiënt zo persoonlijk nodig. Dus over een paar weken ga ik mijn verstandskies daar laten trekken. Hun kliniek is volledig gericht op alles wat met je kaken, tanden en kin te maken heeft. Mijn niet zo favoriete plek, zoals ik eerder heb gezegd. Misschien wil ik er ook wel heen voor een kincorrectie, maar dat is een praatje voor een andere keer.

Ik weet zeker dat ik bij de Orfeo kliniek in goede handen ga zijn. Volgens hun reviews gebeurd alles schoon, veilig en met respect voor de patiënten. Dat is alles wat ik nodig heb. En natuurlijk om heel zwaar onder narcose te zitten wanneer mijn kies wordt getrokken.

https://orfeokliniek.nl/index.php/behandelingen/trekken-van-tand-of-kies-extractie