Bedrijventrefpunt
Image default
Geschenken

Een kerstpakket samenstellen: met deze tips is het een makkie

Het kerstpakket samenstellen, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij elk product dat je overweegt toe te voegen vraag je je af je medewerkers het wel op prijs zullen stellen. Iedereen is anders en of je nu een groot- of een klein personeelsbestand hebt, het lijkt onmogelijk om iedereen blij te maken. Gelukkig vind je hier een aantal handige tips waarmee het kerstpakket samenstellen een stuk gemakkelijker wordt.

1.    Geen kerstpakket samenstellen zonder inspraak van je personeel

Het kerstpakket moet natuurlijk een grote verrassing worden, maar dat betekent niet dat je je personeel niet kunt vragen wat ze graag willen hebben. Door een kleine enquête op te stellen en bijvoorbeeld te vragen naar een omschrijving van het ideale kerstpakket, hoef je al veel minder te gissen. Het is ook altijd goed om de mening te vragen over het vorige kerstpakket en om te vragen wat ze dit jaar graag zouden willen ontvangen. Door te vragen betrek je je personeel bij een belangrijke beslissing en dat motiveert. Daarnaast kun je daarna het kerstpakket samenstellen zonder dat je moet gissen naar de verwachtingen van je medewerker.

2.    Ga op zoek naar gelijkenissen

Leidinggevenden die kerstpakketten moeten samenstellen zien vaak alleen de verschillen tussen alle personeelsleden. En die verschillen bezorgen ze grijze haren. Het is veel beter om een kerstpakket te gaan samenstellen dat verwijst naar de overeenkomsten. Wat heeft iedereen gemeen? Het bedrijf, wat jullie doen en wat jullie bereikt hebben het afgelopen jaar. Kies daarom altijd voor een verpakking met je logo en een pakket in de kleur van je huisstijl. Kies een product dat iets te maken heeft met wat jullie doen en een thema dat verwijst naar een belangrijke prestatie die jullie samen hebben geleverd. De kerstpakketten sluiten dan automatisch beter aan bij iedere ontvanger.

3.    Is maatwerk een optie voor je?

Wil je echt een origineel kerstpakket samenstellen, dan kun je maatwerk overwegen. Bij veel webwinkels kun je van deze optie gebruik maken als je meer dan 100 kerstpakketten wilt bestellen. Je gaat dan samen met een medewerker door het assortiment en stelt een samenhangend, schitterend ingepakt en ook uniek kerstpakket samen. Met de kennis van de medewerker over kerstpakketten en jouw kennis van je personeel maken jullie daar vast een schitterend pakket van.

4.    Bestel je kerstpakketten online

Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan online winkelen voor kerstpakketten. De prijzen daar zijn laag, maar de kwaliteit is uitstekend. Tegelijkertijd is er ook een heel groot assortiment van honderden kant-en-klare kerstpakketten die je kunt bekijken door de filters te gebruiken. Met de bovenstaande tips heb je bepaald wat er in je kerstpakket moet zitten en vervolgens moet je deze wensen alleen nog doorgeven aan de filters van de webwinkel. Uiteraard kies je dan ook je budget uit, zodat je ook alleen de pakketten ziet die je je kunt veroorloven. Met deze 4 tips kun jij ook kerstpakketten samenstellen waarmee iedereen gemotiveerd en vol nieuwe energie aan het volgende jaar begint.