Bedrijventrefpunt
Image default
Geschenken

3 praktische tips voor het uitkiezen van sportprijzen

Organiseer je voor het eerst een sportwedstrijd? Of ben je op zoek naar een nieuwe leverancier of wil je een eigen idee laten uitwerken? Dan komen de tips uit dit artikel zeker van pas. Ongeacht de keuze die je uiteindelijk maakt weet je met de informatie uit dit artikel zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Tip 1: Ga op zoek met een aanbieder met eigen productiefaciliteiten

Je kunt sportprijzen tegenwoordig makkelijk online bestellen. In de meeste gevallen staat op de website vermeld of de producten in eigen beheer worden geproduceerd. Dat scheelt in de leveringstijd, de keuzemogelijkheden die je hebt voor het bestellen van prijzen en de kostprijs.

Tip 2: Vraag verschillende aanbieders offertes aan bij grotere oplagen

Voordat je ook maar een medaille gaat kopen, wil je weten dat je niet teveel betaalt voor de prijzen die je wilt. Door offertes voor dezelfde sportprijzen aan te vragen bij verschillende aanbieders kun je, afhankelijk van de grootte van je bestelling, tientallen tot honderden euro’s besparen.

Tip 3: Kwaliteit herkennen wanneer je het ziet

Voordat je veel geld uitgeeft aan een gouden beker die er heel echt uitziet, vrijwel alle sportprijzen die je vandaag de dag kunt kopen zijn gemaakt van kunststof. Dat is niet alleen goedkoper maar ook makkelijker te bewerken en het materiaal blijft ook zonder behandeling vele jaren zo goed als nieuw.

Kwaliteit herken je dan ook vooral aan de buitenste laag met folie of lak en aan de naden. Bij een kwaliteitstrofee zijn de naden netjes afgewerkt en sluiten ze goed op elkaar aan. De buitenste laag is glad en netjes aangebracht, zonder onregelmatigheden. Bij de meeste kwaliteitsprijzen is het mogelijk om zelf aanpassingen te maken door bijvoorbeeld de afbeelding of het opschrift van een medaille of beker te veranderen.