Bedrijventrefpunt
Image default
Financieel

Wat is een crypto trading bot?

Ooit wel eens van cryptocurrency gehoord? Cryptocurrencies zijn digitale munten die net als geld een financiële waarde vertegenwoordigen. Je kunt ermee handelen en betalen met anderen over de hele wereld. De bekendste cryptocurrency is BitCoin. Het bijzondere van cryptocurrencies is dat ze zeer goed beveiligd zijn door complexe wiskundige formules. Dat maakt het gebruiken van cryptocurrency zeer aantrekkelijk.

Handelen met een crypto trading bot

Cryptocurrencies zijn vrij nieuw waardoor de prijzen nog vrij laag zijn. Maar de mogelijkheden zijn enorm, dus dit is het moment om ook in te stappen. Om het handelen in cryptocurrency te vergemakkelijken kun je een crypto trading bot gebruiken. Deze trading bot is eigenlijk een soort programma, een stukje software, wat volgens jouw instructies een handelsstrategie uitvoert. Een crypto trading bot analyseert de prijsontwikkelingen op de markt en maakt dan keuzes op basis van de door jou ingegeven instructies. Je kunt verschillende voorkeuren instellen, zodat de trading bot het gewenste resultaat behaalt.

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

Het voordeel van een crypto trading bot is dat het de menselijke factor uitschakelt. Het stukje software kent geen emoties. Het kan ook niet in een vlaag van overmatig enthousiasme op een impuls reageren, zoals je in een alles op rood zou inzetten. De wiskundige formules van de trading bot calculeren koel en zakelijk wat de beste strategie is en laten zich niet afleiden door een kleine tegenvaller of ogenschijnlijke winst.

24 uur per dag handelen zonder dat het je tijd kost

Een ander voordeel van een trading bot is dat deze 24 uur per dag alert is. Alhoewel het enorm spannend en meeslepend kan zijn om de koersen te volgen, moet je af en toe ook nog slapen. Een trading bot hoeft niet te rusten en te eten en kan dus continue dezelfde focus opbrengen om alle grafieken te bekijken en marktbewegingen te analyseren. Je kunt dus door blijven handelen terwijl je uit eten gaat, op het strand ligt of heerlijk in je bed ligt te dromen van de winst die je gaat maken.

Zijn er ook nadelen?

Het gebruiksgemak van trading bot kan minder toegankelijk zijn, waardoor hij minder geschikt kan zijn voor onervaren handelaren. Er zijn enorm veel verschillende crypto trading bots op de markt. Kijk daarom bij het uitzoeken van een bot naar de user interface. Ziet het er overzichtelijk uit en begrijp je wat er staat? Is er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij die je snel antwoorden geeft zonder dat je 200 pagina’s hoeft door te ploegen? Is er een handige help functie? Hoe beter je de bot begrijpt, hoe beter je hem voor je kunt laten werken.

Waar vind ik een trading bot?

Je kunt online diverse aanbieders vinden van trading bot, zoals bijvoorbeeld Smart Crypto Bot. De meeste aanbieders van bots bieden verschillende pakketten. De pakketten variëren in de hoeveelheid crypto munten die je kunt verhandelen of het aantal posities. Naar gelang de hoeveelheid verhandelbare munten en het aantal posities waarmee je kunt handelen stijgt, betaal je ook meer per maand.