Bedrijventrefpunt
Image default
Financieel

Bedrijf verkopen via online platform

Als ondernemer bouw je jarenlang aan jouw bedrijf. Je start misschien wel met niets en bouwt in de loop der jaren een onderneming op: je verfijnt je assortiment of diensten, nemt personeel aan en breidt uit. Na de eerste jaren verhuis je naar een groter pand. Je omzet stijgt en je klanten groeien mee: fantastisch! Je bent een ondernemer en hebt je eigen business opgebouwd. Weinig is bevredigender dan dat!

Pensioen

Maar ook jij wordt ouder. Vanaf je 50e is het goed om na te gaan denken over je pensieon: hoeveel heb je nodig op je 65e, hoeveel heb je nu, en hoe zorg je dat dit gat wordt overbrugd (indien er een gat is). Hiervoor is het belangrijk om na te denken wat je maandelijkse uitgaven zullen zijn na je 65e: wat heb je nodig? Dit vormt de basis voor het vaststellen van het pensioengat dat je hebt. De volgende vraag is: hoe vul ik dat gat?

Bedrijf verkopen

Ondernemers kijken dan uiteraard allereerst naar hetgeen ze hebben opgebouwd: het bedrijf is hun spaarpot, hun pensioenpotje als het ware. Op hun 65e willen ze het bedrijf verkopen voor een mooie prijs en wat rustuger aan gaan doen. Dat klinkt goed, maar voor een bedrijfsverkoop heb je wel een koper nodig! En hoe vind je die?

De overnameplatforms

Een goede stap kan zijn om een overnameadviseur in te schakelen: het is immers zijn fo haar business! Ze assisteren een bedrijfsovername tegen een vergoeding. Die vergoeding kan relatief hoog zijn als je maar een klein bedrijf hebt. In dat geval kunnen je ook overwegen om de verkoop zelf aan te pakken. Hiervoor zijn tegenwoordig verschillende tools online te vinden. Wil jij jouw bedrijfsovername zelf inrichten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op OvernameAdvies.nl. Daar is het proces van een overname gedigitaliseerd en je kan er (met hulp als je wenst) veel dingen zelf doen. Succes!