Bedrijventrefpunt
Image default
Electronica en Computers

Alles over IT recycling wat u MOET weten

Alle IT-apparatuur vernieuwen binnen uw bedrijf. Voor veel bedrijven en ondernemers kan het een lastige kwestie zijn. Zeker als het iets is waar u niet dagelijks mee bezig bent. Het brengt onzekerheid, onduidelijkheid en de benodigde investering met zich mee. Om dan nog niet te spreken over de ingewikkelde regelgevingen die van toepassing kunnen zijn. Bovendien bevat uw oude IT-apparatuur mogelijk persoonsgegevens of andere privacygevoelige informatie, waarvan u liever niet heeft dat het in de verkeerde handen valt. In dit artikel leest u alles wat u als ondernemer moet weten over it recyling, de benodigde voordelen en de belangrijke aandachtspunten.

Oude It-apparatuur is geld waar

Wat veel ondernemers niet weten, is dat hun oude apparatuur, zoals computers, servers, laptops of USB-sticks geld waar zijn. De apparatuur kan bijvoorbeeld opnieuw leven ingeblazen worden door het als ‘’refurbished’’ te verkopen. Naast dat dit financieel aantrekkelijk is, is dit ook een zeer milieuvriendelijke optie is. Is dit geen optie? Dan bevat uw it-apparatuur zeker nog bepaalde onderdelen die van waarde kunnen zijn en opnieuw inzetbaar zijn. Zo wordt uw investering in nieuwe it-apparatuur opeens een stuk interessanter!

Laat het veilig afvoeren

Uw oude apparatuur bij het grofvuil zetten? Pas maar op! Hier zitten verschillende risico’s aan en bovendien kan dit erg schadelijk zijn voor het milieu. Veiligheid is erg belangrijk als het gevoelige persoonsgegevens of andere gegevens betreft. Immers, de harde schijf van uw computer staat na jarenlang gebruik vol met gegevens waarvan u wilt dat deze niet op straat komen. Hierbij bent u ook gebonden aan verschillende wetgevingen en regelgevingen. Het is dus belangrijk om een bedrijf gespecialiseerd in computer recycling in te schakelen. Zodoende weet u zeker dat uw IT veilig, snel en volgens de geldende richtlijnen wordt gerecycled. Hierbij worden alle gegevens zorgvuldig verwijderd of vernietigd. U wordt voorzien van de juiste certificaten, zodat u achteraf ook kunt aantonen dat u veilige keuzes heeft gemaakt.

Hoe een geschikte partner selecteren?

Er zijn verschillende bedrijven die u kunt inschakelen voor uw it recycling. Natuurlijk speelt persoonlijke voorkeur hier een belangrijke rol. Daarnaast hebben we enkele tips om uw keuze te vergemakkelijken:

  • Kies een recycling bedrijf die goed staat aangeschreven. Bekijk reviews en onderzoek voor welke bedrijven de partij werkt.
  • Onderzoek of het bedrijf beschikt over de juiste certificeringen
  • Onderzoek in hoeverre het bedrijf gespecialiseerd is in het recyclen van hardware en andere IT-apparatuur. Sommige IT-bedrijven bieden namelijk ook tal van andere diensten, waardoor de specialistische kennis die benodigd is, niet volledig in huis is.