Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

Wat regelt een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom? En wat niet?

 Voor veel mensen die hypotheken in Bergen op Zoom aan het vergelijken zijn komt uiteindelijk de vraag op: moet ik nu wel of geen hypotheekadviseur inschakelen? Het is vaak onduidelijk wat een hypotheekadviseur nou precies doet. Daarom krijg je hierbij wat meer informatie over de werkzaamheden van een hypotheekadviseur. En minstens net zo belangrijk, wat behoort niet tot de taken van een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom en moet je dus zelf regelen?

Wat een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom voor je?

Bedenk je bij het vergelijken van hypotheken in Bergen op Zoom dat de hoogte van je hypotheek wordt bepaald door je financiële situatie. Daaronder valt het inkomen dat je verdient maar bijvoorbeeld ook schulden die je nog hebt staan van een studie of een auto die je op afbetaling hebt gekocht. Een hypotheekadviseur brengt daarom als eerste je financiële situatie in kaart zodat je kunt gaan berekenen hoe hoog de hypotheek is die je kunt krijgen. Ook je toekomstplannen zijn daarbij belangrijk. Wil je bijvoorbeeld op korte termijn minder gaan werken omdat je kinderen wilt?

Nadat je financiële situatie duidelijk is, gaat de hypotheekadviseur verschillende hypotheken in Bergen op Zoom met elkaar vergelijken op voorwaarden, rentepercentages en eventuele bijkomende kosten. Wanneer je een geschikte hypotheekverstrekker hebt gevonden regelt de adviseur tot slot dat alle benodigde documenten op de juiste manier worden aangeleverd.

Wat moet je zelf regelen?

Nadat je hypotheek rond is, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je zelf moet regelen voordat je op je gemak intrek in je nieuwe woning kunt nemen. De belangrijkste zaken zijn:

  • Verzekeringen. Denk aan de inboedel- en brandverzekering om je bezittingen te beschermen tegen diefstal of schade. Maar ook een overlijdensrisicoverzekering is belangrijk. Daarmee zorg je ervoor dat je bij onverwacht overlijden je partner of familie niet opzadelt met de hypotheeklasten.
  • Adreswijzigingen. Zorg ervoor dat je tijdig je adres wijzigt bij instanties zodat je geen belangrijke post mist. Wijzig je adres eerst bij de Gemeente, dan worden veel instanties automatisch al op de hoogte gebracht.

Is een hypotheekadviseur inschakelen aan te raden?

Dat ligt er helemaal aan hoeveel je zelf wilt doen. Hou er rekening mee dat je voor een hypotheekadviseur al gauw €1500,- tot €3000,- kwijt bent. Je kunt zelf ook hypotheken in Bergen op Zoom nakijken bij de verschillende aanbieders en de voorwaarden doorlezen. Dat kost echter wel een hoop tijd en dat moet je niet onderschatten. Doe zelf alvast wat voorwerk door op internet te kijken en vraag eens een gratis kennismaking met een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom aan. De keuze blijft bij jou!