Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

Glasvezel

De internetwereld staat op zijn kop. Er vind een ware revolutie plaats waarbij de uitspraak snel, sneller, glasvezel goed bij past. Sinds de introductie van het 4G draadloze netwerk is de draadloze verbinding een serieuze concurrent geworden voor de kabel. Maar er is goed nieuws voor gebruikers, de introductie van glasvezel brengt weer rek in de kabel. Over alle voordelen, vormen valt in dit artikel meer te lezen. Na het lezen van dit artikel bent u een ware glasvezelspecialist.

De klassieke kabel bevat een kern die van koper is gemaakt. De data wordt door middel van elektriciteit door de kabel geleid, voor zijn tijd was dit enorm handig. Het bood de mogelijk om kwalitatief hoogwaardige signalen met relatief weinig storingen te verzenden. De kabel zorgde er voor dat media bedrijven hun televisie en radio signalen door te sturen zonder verlies van kwaliteit. Later kwam de distributie van internet ook in het takenpakket van kabelmaatschappijen terecht. Stilstand is achteruitgang in de wereld van technologie en daarom is met glasvezel de kabel 2.0 uitgevonden. Glasvezel maakt het namelijk mogelijk om data met de snelheid van het licht te vervoeren, waardoor internetsnelheden en grootten flink omhoog kunnen. Door de invoering van glasvezel is het mogelijk om een nog betere verbinding te realiseren.

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Het glasvezelnetwerk in Nederland loopt voor op die van de rest van de wereld. Als een van de weinige landen bied Nederland op veel plaatsen de mogelijkheid om FTTH of FTTO uit te voeren. Dat wil dus zeggen dat de kabel tot de voordeur loopt in plaats van tot de wijkverdeelkast. Dit feit zorgt er voor dat er geen noemenswaardig data verlies plaatsvind. Brand-Rex is een van de grootste en beste merken op het gebied van glasvezel.

http://www.optinet.nl/