Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

De Scope 8 en Scope 10 inspectie van elektronisch materieel laat u hier uitvoeren

Wanneer u beschikt over elektrotechnisch materieel zijn er ook zo nu en dan inspecties nodig. Scope 8 en Scope 10 zijn verschillende inspecties die hieraan verbonden zijn, waar u wellicht wel eens van heeft gehoord. Wat zijn dit voor inspecties en wanneer moeten deze worden verricht? Bij een Scope 8 veiligheidsinspectie wordt vooral de laagspanning van een systeem gecontroleerd. Bij een Scope 10 inspectie staat juist de brandveiligheid van uw installatie centraal. Bij veel elektronische installaties in bedrijven worden deze inspecties periodiek toegepast. Deze garanderen natuurlijk op de eerste plaats de veiligheid op de werkvloer en zorgen er tevens voor dat uw bedrijfsprocessen niet in gevaar komen. Schakel een bedrijf als Omega Inspectie in om de inspectie op een deskundige en betrouwbare wijze uit te laten voeren.

Altijd duidelijkheid bij een elektronisch systeem op maat

Een elektronische installatie die op maat is gemaakt, moet uiteraard aan de vastgestelde normen voldoen. Het is niet alleen erg vervelend dat er, wanneer er geen rekening wordt gehouden met deze normen, achteraf calamiteiten optreden. U wilt ook niet dat een elektronisch systeem achteraf aangepast moet worden, wat veel tijd en kosten teweegbrengt. Daarom staat Omega Inspectie ook voor u klaar om uw installatietekeningen te beoordelen, zodat u alle zekerheid heeft over de montage en installatie van uw systeem. Vakkundige experts van dit bedrijf zorgen ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien.

Inspecties voor het afsluiten van verzekeringen

Het komt ook vaak voor dat een inspectie, zoals een Scope 8 of Scope 10, moet worden verricht voor een verzekeringsmaatschappij. Vaak is dit namelijk een verplicht onderdeel voor het afsluiten van een verzekering. Sinds 1 januari 2018 is de Scope 10 inspectie zelfs verplicht geworden bij het afsluiten van een verzekering voor elektronische systemen. Omega Inspectie informeert en adviseert u hierover en zorgt ervoor dat u de juiste papieren heeft om voor een verzekering in aanmerking te komen.