Bedrijventrefpunt
Image default
Dienstverlening

De positieve gevolgen van een elementenbegroting en een bouwcalculator

Uit de professionele bouwsector wordt nog wel eens de vraag gesteld wat de meerwaarde precies is van een elementenbegroting en een bouwcalculator. U zou juist verwachten dat zij als geen ander de meerwaarde hiervan zouden inzien. Immers wilt u, voordat u aan de slag gaat met een bouwproject, over zoveel mogelijk info beschikken. Deze informatie stelt u namelijk in staat om de best geïnformeerde beslissingen te maken. Zowel een elementenbegroting als een bouwcalculator kunnen u helpen om betere beslissingen te nemen voor uw bouwproject. Niet alleen krijgt u een beeld van de kosten die u gaat maken, maar ook over wat de beste planning is om het project zo optimaal mogelijk uit te voeren. Hierbij wordt uitgegaan van het Lean principe, wat er op gericht is om verspilling tijdens de werkprocessen te voorkomen.

Elementenbegroting, bouwcalculator en het Lean-principe

Werkprocessen binnen de bouw kunnen geoptimaliseerd worden. Hierdoor worden de werkzaamheden niet alleen efficiënter uitgevoerd, maar zo worden ook onnodige verliezen voorkomen. Aan de hand van een bouwcalculator kunnen diverse werkzaamheden in kaart gebracht worden. De calculaties leiden tot inzichten omtrent kosten, materialen en het benodigde aantal uren. Hierdoor kunnen betere beslissingen voor het project worden gemaakt. Daarnaast wilt u ook uw verwachte kosten in kaart brengen, zodat u verliezen kunt minimaliseren en niet te veel spendeert. Daarnaast kunt u zo wat geld opzij zetten voor eventuele tegenslagen. Dit wordt in kaart gebracht door een elementenbegroting. Hoe meer bruikbare info u heeft, hoe soepeler het bouw proces zal verlopen.

Laat u helpen door een expert

De meerwaarde van zowel een elementenbegroting als een bouwcalculator mogen inmiddels wel duidelijk zijn. Een expert op dit gebied is Kiewiet Bouwadvies. Al jarenlang staan zij mensen met raad en daad bij als het gaat om het realiseren van hun bouwprojecten. Ook u kunnen ze helpen.