Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Wat te doen nu ik een eigen bedrijf heb?

Misschien heb je al een langere tijd een eigen bedrijf of ben je nog maar net begonnen, wij willen je in ieder geval heel veel succes wensen met de toekomst van je eigen onderneming! Zeker in de opstartperiode van een nieuw bedrijf moet je als zelfstandig ondernemer een hele hoop regelen. Je moet bijvoorbeeld nadenken over een website, branding, social media kanalen, sales tunnels etc. Je moet ook nadenken of je zelf aan je administratie gaat beginnen of je dit wilt uitbesteden, beide hebben zo zijn voor- en nadelen. Mocht je erover denken om je administratie uit te besteden dan willen wij www.doomen-quist.nl aanraden. 

Vergroot de vindbaarheid van je bedrijf

Dit kun je op verschillende manieren doen, denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van social media profielen, het opzetten van een eigen website en het starten van lokale campagnes. Ga eerst op onderzoek uit wie jouw doelgroep is en hoe je deze het beste kunt bereiken. Het sponsoren van een lokale voetbalclub klinkt als een goed idee, maar als jouw klanten niet bij deze wedstrijden aanwezig zijn dan gaat deze sponsoring niet veel opleveren.

Blijf consistent

Veel ondernemers beginnen vol goede moed aan de start van de onderneming maar verliezen vaak het enthousiasme wanneer het niet zo goed gaat als gepland, maak je daarover nu nog maar geen zorgen! Zorg er met name gedurende de start voor dat mensen weten waar jij goed in bent en blijf dezelfde kwaliteit opleveren. Op den duur zullen mensen dit opmerken en dan komt de aanloop vanzelf.

Maak je missie, visie en kernwaarden duidelijk

Recentelijk zijn mensen gestopt met het volgen van bedrijven, wij volgen meer de idealen van andere personen. In plaats van nu een merk te promoten bij je beste vrienden gewoon omdat het een vet merk is met leuke spullen, gaat het meer om het verhaal eromheen. Wij hebben een tijdje geleden zelf een prachtig cadeau mogen ontvangen en in plaats van het merk kwam het cadeau helemaal tot leven door hoe het product gemaakt en ontwikkeld is, “storytelling is key”.

Doe waar je goed in bent

Doe waar je  goed in bent en laat zaken waar je minder goed in bent oplossen door personen of bedrijven die daar juist in uitblinken. Ben jij een kanjer in het maken van sales maar slecht in administratie? Kies dan voor een andere manier om je administratie te doen.