Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Wat te doen als je schulden hebt?

Het hebben van schulden die je niet direct kunt afbetalen is een hele nare ervaring. Je kunt niet gemakkelijk een hypotheek krijgen en je moet echt elke uitgave afwegen die je maar kunt verzinnen. Hopelijk kunnen wij je helpen door enkele tips op een rij te zetten waar je hopelijk iets aan hebt tot je geheel schuldenvrij bent. Mocht het nodig zijn en je hebt een andere mogelijkheid om ergens te wonen. Overweeg dan om snel je huis te verkopen in Noord Holland. De huizenmarkt is nu heel aantrekkelijk om te verkopen met overwaarde. Je kunt de woning hopelijk met een flinke overwaarde verkopen en hier al een riant deel van de schulden mee afbetalen. Is dit geen mogelijkheid voor jou? Lees dan vooral rustig verder.

Budgetteren

Allereerst is het van groot belang om de schulden inzichtelijk te krijgen. Maak een overzicht van de nog te betalen rekeningen, maandelijkse inkomsten en uitgaven. Daarnaast ga je je uitgaven analyseren, welke uitgaven heb ik écht nodig en op welke kan ik besparen? Je zou bijvoorbeeld al geld kunnen besparen door van supermarkt te veranderen. Koop voornamelijk bonus artikelen en koop vooruit. Probeer ook maandelijkse kosten te verlagen, overweeg het opzeggen van één of meerdere streamingdiensten.

Extra werken

Wij begrijpen dat deze mogelijkheid niet voor iedereen is weggelegd, mocht dit toch mogelijk zijn pak extra uren of werk dan aan! Ga een gesprek aan met je leidinggevende en leg de gehele situatie uit. Vraag om een aantal extra uren die je kunt werken en waarom je deze uren nodig hebt. Wanneer je enkel om een extra aantal uren vraagt zal het antwoord al snel nee zijn, wanneer je de reden hierachter uitlegt is hij of zij misschien sneller geneigd om ja te zeggen.

Tref betalingsregelingen

Mocht je maandelijks veel boetes krijgen op rekeningen die je niet kunt betalen? Neem dan contact op met de desbetreffende bedrijven of instellingen en probeer een betalingsregeling te treffen. Op deze manier voorkom je extra kosten zoals boetes. Zorg dat ze op de hoogte zijn van je huidige situatie en bekijk samen de mogelijkheden.

Verkoop je huis

Het verkopen van je woning kan als een erg enge stap klinken, maar in de huidige huizenmarkt kan het heel goed uitpakken. Wanneer je de woning kunt verkopen met een goede overwaarde kun je hoogstwaarschijnlijk allereerst een groot deel van je schulden aflossen en met de rest iets kleiners terugkopen of tijdelijk een woning huren. Meer weten? Lees dan dit artikel.