Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Wanneer kies je voor een hoogwerker in plaats van een verreiker?

Wanneer je werkzaamheden op hoogte hebt is het hoogstwaarschijnlijk nodig om te beschikken over een hoogwerker of verreiker, maar welke machine heb je nodig? Er is tegenwoordig een breed scala aan hoogwerkers en verreikers waardoor er voor iedere klus een passende machine bestaat. Maar elke machine heeft specifieke eigenschappen die passend zijn bij bepaalde werkzaamheden, werkomgeving of gebruikers. In deze blog kom je te weten wanneer je een hoogwerker kan gebruiken, en wanneer de voorkeur uitgaat naar een verreiker 

 

Alles over een hoogwerker 

Een hoogwerker is net als een verreiker ervoor gemaakt om op hoogte te werken. Het belangrijke verschil is dat een hoogwerker mensen veilig op hoogte brengt, en een verreiker materiaal. Een hoogwerker is ervoor gemaakt om veilig te werken aan bijvoorbeeld het aanbrengen van lampen aan een hoog plafond of het werken aan stellingen. Vaak hebben hoogwerkers ook een minder hoog hefvermogen dan verreikers. Een van de grote voordelen van een hoogwerker is het compacte formaat. Een schaarhoogwerker in het bijzonder kan in kleine ruimtes tot wel 18 meter hoog komen! Bent u geïnteresseerd om een schaarhoogwerker te huren of überhaupt een hoogwerker? Kijk dan snel dat de mogelijkheden zijn! 

Alles over een verreiker 

Een verreiker is, zoals hierboven al kort toegelicht, vooral gemaakt om zwaar te tillen. Verreikers zijn ook over het algemeen bestemd om materiaal te tillen en niet om personen te tillen. Een verreiker kan wel tot 5.000 kg tillen! Hierdoor maakt een verreiker zichzelf onmisbaar op bouwplaatsen, agrarische werkplekken of de industrie. Verreikers zijn in bijna alle gevallen buiten machines en kunnen dus niet binnen gebruikt worden. De meeste verreikers beschikken over dieselmotoren, maar de laatste jaren zijn elektromotoren een opmars aan het maken. Bent u geïnteresseerd om een verreiker te huren? Kijk dan snel dat de mogelijkheden zijn! 

Wanneer gebruik je welke machine? 

In de blog is al een beetje verklapt waar de machines geschikt voor zijn, maar hieronder sommen we het nog even voor je op. 

Hoogwerker: 

  • Tot maximaal 18 meter hoogte  

  • Geschikt voor personen en materiaal 

  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik 

  • Wendbaar en geschikt voor in kleine ruimtes 

  • Zowel diesel als elektrisch aangedreven 

Verreiker: 

  • Tot wel 5.000 kg hefvermogen 

  • Geschikt voor materiaal 

  • Geschikt voor buitengebruik 

  • Zowel ruw als plat terrein 

  • Zowel diesel als elektrisch aagedreven 

Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een verhuurbedrijf bij jou in de buurt.