Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

De voordelen van flexibele verpakkingen

Ook de commerciële verpakkingsindustrie word gedreven door verschillende trends. Zo kennen we bijvoorbeeld allemaal het piepschuim, het bubbeltjesplastic en de kartonnen doos. Maar de consument van tegenwoordig heeft liever een ander soort verpakking.

De populariteit van de flexibele verpakkingen is in de afgelopen jaren namelijk enorm gegroeid. En dat is helemaal niet zo gek. De folies en pouches zijn niet alleen enorm handig in gebruik, maar zien er ook ontzettend leuk uit. Twijfel je nog steeds? Hieronder staan drie van de grootste voordelen voor het flexibel verpakken van producten.

Kleinere verpakkingen

We kennen het allemaal: je hebt online iets kleins besteld, maar wanneer het thuis word afgeleverd zit het in een doos die twee keer zo groot is als het product zelf. Dit is niet alleen zonde van het verpakkingsmateriaal, maar ook nog eens vrij frustrerend voor de consument.

Gelukkig kunnen flexibele verpakkingen dit probleem vanaf nu voorkomen. Flexibele verpakkingen zijn namelijk in veel meer groottes beschikbaar dan de standaard kartonnen box. Dit scheelt niet alleen papier en karton, maar zorgt er ook voor dat de transportkosten, zowel voor de producent als de consument, laag blijven.

Aantrekkelijke verpakkingen

Laten we eerlijk zijn: consumenten kiezen nou eenmaal sneller voor producten met een mooie, aantrekkelijke verpakking. Denk bijvoorbeeld aan een stoer logo of een kleurrijke print.

Met de nieuwste druktechnieken kunnen drukkerijen tegenwoordig de flexibele verpakkingen minstens nét zo mooi maken als de kartonnen dozen. Zo kun je je eigen ontwerp laten printen en alle benodigde productinformatie op de verpakking zetten. Dit betekent dat jouw bedrijf professioneel word vertegenwoordigd door de keuze voor flexibele verpakkingen.

We hebben het al even kort genoemd, maar flexibele verpakkingen komen in heel veel soorten en maten. Dit zorgt voor een minder grote hoeveelheid afval én voor een lichter gewicht.

Daarnaast zijn er ook verschillende hersluitingsmogelijkheden beschikbaar, wat deze verpakkingen enorm geschikt maakt voor bijvoorbeeld voedingsmiddelen en producten in bijvoorbeeld poeder of vloeibare vorm. 

 

 

https://www.optimumgroup.nl/flexibele-verpakkingen