Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Waarom het belangrijk is pensioenadvies te nemen

Ben jij iemand die graag vooruitdenkt en alle zaken goed op orde wil hebben? Dan is het zeker niet onbelangrijk om na te denken over je pensioen. We werken het grootste deel van ons leven, dus om deze reden is het goed om na te denken hoe je jouw tijd en geld kunt indelen wanneer je met pensioen gaat. Een handige manier om alles over dit onderwerp goed inzichtelijk te krijgen is door pensioenadvies te nemen van een professional. Wij vertellen in deze blog waarom het belangrijk is, dus lees snel verder voor meer informatie! 

Brengt je financiële positie duidelijk in kaart  

Ten eerste helpt een pensioenadviseur je financiële positie goed in kaart brengen. De voorbereiding op je pensioen kan erg spannend zijn, dus het is erg belangrijk dat alle zaken die spelen duidelijk voor je zijn. Denk aan bijvoorbeeld hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd. Iedereen in Nederland heeft recht op een AOW-uitkering, maar helaas is dit geen vetpot om mee rond wanneer je met pensioen gaat. Om deze reden helpt een pensioenadviseur je om concrete spaardoelen te stellen om tot een gewenst bedrag te komen waar je heerlijk van kunt leven wanneer je stopt met werken. Wellicht kun je wel met vervroegd pensioen als je alles goed aanpakt! 

Wanneer je met pensioen kunt gaan 

Aangezien we tachtig procent van ons leven doorbrengen op de werkvloer, leven veel mensen toe naar het moment dat ze met pensioen kunnen gaan. Alleen de leeftijd wanneer je kunt stoppen met werken verschilt erg per branche. Gemiddeld kunnen de meeste mensen rond hun 65e levensjaar een eind aan hun carrière breien. Een pensioenadviseur zoekt voor je uit wanneer jij met pensioen kunt gaan. 

We kunnen ons voorstellen dat je denkt: wat kost pensioenadvies en wat komt er verder allemaal bij kijken en welke partij is geschikt? Een goede pensioenadviseur is niet gratis, iedereen met aan hun brood komen natuurlijk. Gelukkig bieden veel organisaties als KPRA een gratis intakegesprek aan waar vaak de meeste vragen al beantwoord worden. Tip! Zorg dat je al veel vragen voor je zelf op papier hebt staan om ervoor te zorgen dat je voldoende antwoord krijgt op alle onduidelijkheden die spelen. Een klein beetje voorbereiding is het halve werk!