Bedrijventrefpunt
Bedrijven

Verschillende specialisaties van de advocatuur

Wellicht ben je student rechten of ben je gewoon geïnteresseerd in de advocatuur en de verschillende specialisaties die zij kunnen hebben. In deze blog zetten wij een aantal specialisaties op een rij van de advocatuur. Interessant om te lezen, want er zijn een heleboel verschillende kanten die je als advocaat op kan. Als student is het bovendien best moeilijk om te kiezen welk recht jij het interessantst vindt, maar hopelijk helpen we je middels deze blog iets op weg.

Enkele hele brede specialisaties

Sommige specialisaties binnen het recht zijn ontzettend breed. Dat zijn bijvoorbeeld het Europees recht, het grondwettelijk recht, het internationaal recht, de rechten van de mens en het strafrecht. Dit zijn vaak vormen van advocatuur waarbij je heel diverse en uiteenlopende cases kan krijgen. Tevens zijn dit ook de meest bekende vormen van recht, omdat hier vaak hele grote cases onder vallen die veel bekendheid genereren. 

Andere specialisaties

Er zijn nog véél meer recht specialisaties. Zo heb je bijvoorbeeld ook het vreemdelingenrecht. Het vreemdelingenrecht is gespecialiseerd in cases rondom vluchtelingen en mensen die asiel aanvragen in Nederland. Het vreemdelingenrecht is ook bedoeld voor mensen die voor een kortere tijd in Nederland willen blijven voor werk of studie. Als niet EU-ingezetene heb je dan een verblijfsvergunning nodig, en soms heb je daar een advocaat voor nodig. Nog een andere specialisatie is bijvoorbeeld het bestuursrecht. Dit recht heeft te maken met allerlei soorten kwesties die te maken hebben met gemeentewetten of andere instanties van het rijk zoals het DUO of het register voor Persoonsgegevens.

Hoe kies je nu het recht wat je leuk vind?

Omdat er zoveel verschillende soorten recht zijn is het vaak als student heel moeilijk te kiezen wat je nu het leukste vind. Met veel soorten recht kom je ook nauwelijks in aanraking tijdens je studie, omdat het er simpelweg teveel zijn om allemaal uitvoerig te bespreken. Je kan er wel in aanraking mee komen door bijvoorbeeld een stage of door jezelf er in te verdiepen. Gaandeweg kom jij uiteindelijk wel bij het recht terecht wat jou het meeste aanspreekt. Door zelf onderzoek te doen kan je bovendien al heel veel te weten komen want over alle soorten recht staat veel online. 

 

Gerelateerde artikelen

Leuke feestjes

Straal naast je bruid op jullie grote dag

Emigreren naar Spanje