Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Piano spelen als hobby

Als je opzoek bent naar een nieuwe hobby dan is het spelen van piano een fantastische keus. Het leren spelen van dit instrument is goed te doen en er zijn veel gratis lessen te vinden op het internet. Het is ook geschikt voor alle leeftijden dus het maakt niet uit hoe oud je bent.

Piano leren spelen

Er zijn een heleboel verschillende manieren om piano te leren spelen. Het is zelfs mogelijk om het te leren door alleen te luisteren naar de verschillende toonhoogtes. De makkelijkste manier is echter door lessen te nemen bij een pianoleraar. Je zult dan stap voor stap uitleg krijgen en je zult merken dan je iedere week de piano beter kunt bespelen. Als dit niet mogelijk is, omdat het bijvoorbeeld te duur is zijn er ook alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld gratis lessen vinden op onder andere YouTube of kun je online cursussen aanschaffen.

Het lezen van noten

Een belangrijk onderdeel bij het leren spelen van de piano is het lezen van de noten. Als je het lezen van de noten goed onder de knie hebt wordt het steeds makkelijker om moeilijkere composities te spelen. Zoveel mogelijk oefenen is de sleutel tot succes. Ook is het van belangrijk dat je goed luistert naar de toonhoogtes en het ritme aanvoelt. Het voordeel van als je les neemt is dat een pianoleraar hier ook mee aan de slag gaat.

Kiezen voor een piano of een keyboard?

Als je piano wilt gaan spelen zul je er al snel achterkomen dat het een hartstikke duur instrument is. Het kan zomaar oplopen tot duizenden euro’s. Daarom is het aan te raden voor starters om te beginnen met een keyboard. Dit is een stuk goedkoper en een prima basis om mee aan de slag te gaan. Je kunt ook kiezen voor een tweedehands exemplaar. Het grootste verschil tussen een piano en een keyboard zijn de toetsen. Een piano heeft er 88 en een keyboard maar 66. Ben je op zoek naar een goede piano? Bekijk de mogelijkheden op Clavis.nl.