Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Bij een storing bel elektricien Apeldoorn 055

Je zit lekker televisie te kijken, te koken of je bent een wasje aan het draaien en ineens doet niks het meer. Je hoopt natuurlijk op een landelijke stroomstoring maar helaas, je hebt een storing in de meterkast. Er gaat vast van alles door je heen maar het is belangrijk om rustig te blijven en elektricien Apeldoorn 055 te bellen. Het is daarbij ook handig om te weten dat elektricien Apeldoorn 055 over een spoedhulp bij storing beschikt. Het maakt dus niet uit of je vroeg in de ochtend een storing hebt of laat in de avond want elektricien Apeldoorn 055 komt direct je kant op.

Hoe ontstaat een storing?

Een storing kan op meerdere manier ontstaan en het is niet altijd makkelijk te achterhalen waar deze storing vandaan komt. Vaak ontstaat een storing door hitte in apparaten of door kapotte apparaten. Bij hitte is het zo dat het in een apparaat heel warm wordt en dat kabels of andere onderdelen kunnen gaan smelten. Bij kapotte apparaten zijn er vaak 1 of 2 kabels kapot en deze komen dan met elkaar in contact, er komt op dat moment stroom op plekken waar het niet hoort te komen en je hebt weer een stroomstoring. Ook kan een storing ontstaan door overbelasting, er zijn dan teveel groepen aangesloten achter een bepaalde groep en de groep moet dan meer stroom leveren dan dat het aankan. Ook dan krijg je weer een stroomstoring.

Hoe kan je een storing voorkomen?

Een storing kan je het beste voorkomen door goed onderhoud, denk hierbij aan goed schoonmaken zodat het stof wordt verwijderd, apparaten af en toe controleren op schade en genoeg ruimte hebben in alle groepen zodat er geen overbelasting kan ontstaan. Ook goed geïsoleerde apparaten en apparaten met een keurmerk zijn handig om een storing te voorkomen.