Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Online onderdelen voor vintage motoren kopen

Je hebt een prachtige vintage motor op de kop getikt of er stond er nog een in de schuur bij een familielid. Een mooi project om de komende maanden aan te sleutelen. Maar hoe kom je eenvoudig aan de juiste onderdelen voor je Bobber? En hoe weet je welke motoronderdelen je precies nodig hebt? Dan zijn de eerste vragen die opkomen als je als beginner aan een opknapper gaat werken. Gelukkig is het zelfs voor beginners mogelijk hun Bobber of Caferacer prachtig te herstellen. Er zijn tegenwoordig zelfs nieuwe motoronderdelen te koop voor dit soort motoren. Deze geven je motor een prachtige vintage look en maken het mogelijk je motor in oude glorie te herstellen. Door nieuwe onderdelen te gebruiken beschikt je motor straks over veilige onderdelen en kun je met een gerust hart de weg op. Denk bijvoorbeeld aan knipperlichten voor je Caferacer of een handige db killer.

Voordelig nieuwe onderdelen inkopen

Nieuwe onderdelen voor je vintage motor hoeven niet duur te zijn. Zo koop je voor enkele tientjes al mooie knipperlichten of gashendels. Door deze onderdelen te vervangen bepaal je het uiterlijk van je motor en zorg je ervoor dat je motor het weer goed doet. Je kunt dus relatief voordelig je motor opknappen! Let er altijd op dat alle verplichte onderdelen op je motor zitten voor je ermee de weg op gaat. Je motor dient ook gekeurd te worden. En kijk goed of je een db killer nodig hebt.

Waarom een db killer installeren?

Een db killer is een klein onderdeel dat je in de uitlaat van je motor plaatst. Het zorgt ervoor dat je motor minder geluid maakt, minder db’s produceert. De meeste motoren zijn gebonden aan een maximaal te produceren aantal db’s. Als je zonder db killer rijdt kun je die norm overschrijden, waarvoor je een boete kunt krijgen. Neem dus altijd een db killer mee als je op pad gaat. Het onderdeel kost slechts tien tot twintig euro, veel minder dan de hoogte van de boete die je kunt krijgen. Als je aangehouden wordt, kun je altijd de db killer in je uitlaat van je Bobber of Caferacer plaatsen waardoor je de boete ontloopt en gewoon door kunt rijden.