Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Mobiele telefoons

De wereld van de technologie heeft de laatste tientallen jaren niet bepaalde stilgestaan. Was de Nokia 3310 20 jaar geleden nog een geweldige uitvinding, vandaag de dag loopt bijna iedereen met een superssnelle smartphone rond. En met deze dingen is tegenwoordig zoveel mogelijk. De eerste smartphones hadden nogal wat issues. Vooral snelheid was een probleem. De apps die je kon downloaden waren vaak niet heel zwaar qua geheugen en vaak waren de apps om een beetje te laten zien waar je smartphone allemaal tot toe in staat was. Tegenwoordig is dat allemaal wel anders. Er zijn n apps in alle soorten categorieën. Voor zakelijke gebruikers zijn er veel productieve apps. Daarnaast zijn de games die je kan spelen op je smartphone ook een stuk zwaarder dan een aantal jaar geleden. Het ziet er allemaal en stuk beter uit dan een aantal jaar geleden. De smartphone heeft de informatiestromen in ons dagelijks leven ook drastisch dien veranderen. Vaak zie je tegenwoordig op reclameborden, bijvoorbeeld bij een bushokje, een bepaalde code staan die de camera van je telefoon kan herkennen je op deze manier naar de juiste website of video leidt. Zo’n code heet een QR code.

Een QR code is heel handig voor de consumenten, maar het is niet alleen daar voor bedoeld. Het kan ook in de wereld van de transport gebruikt worden voor apparaten om een sticker te lezen. Voor deze stickers is een speciale qr code printer nodig. Speciale apparaten kunnen deze codes lezen en zorgen er dan voor dat pakketten of andere materialen op de juiste tijd op de juiste plek komen.

Deze apparaten maken vaak gebruik van een speciaal camera vision systeem. Deze kijkt met een camera goed naar het voorwerp wat voorbij komt en leest of er iets mis is. Zo kan deze controleren of er veranderingen zitten in de kwaliteit.

https://www.kba-metronic.com/nl/