Bedrijventrefpunt
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten om je auto theorie-examen te halen

Als je wilt gaan autorijden kom je er niet meer onderuit. Je moet je theorie-examen halen. Het theorie-examen is verplicht en zonder mag je niet afrijden. Het theorie-examen maken is duur dus je moet zorgen dat je goed voorbereid bent. Het zou zonde zijn als je er twee keer voor moet betalen.

 

Waar bestaat het examen uit

Het examen bestaat uit 3 onderdelen: gevarenherkenning, kennis en verkeersinzicht. Zoals het woord al zegt gaat gevarenherkenning over het herkennen van gevaren en hoe je hiermee om moet gaan. Bij het onderdeel kennis gaat het vooral over de kennis die je hebt over de regels in het verkeer. Bij verkeersinzicht wordt getest of je de regels kan toepassen en juiste beslissingen neemt in het verkeer. Bij gevarenherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed hebben. Bij kennisvragen zijn dit er 10 van de 12. Als je het onderdeel verkeersinzicht wilt halen dan moet je er 25 van de 28 goed hebben. Je hebt telkens 8 seconde om antwoord te geven dus bereid je goed voor!

 

Voorbereiding

Het klinkt misschien allemaal nog wat vaag en ingewikkeld, maar gelukkig kan je alles leren en oefenen. Online zijn genoeg opties om een oefenexamen auto theorie te maken. Dit is ook handig als je wilt kijken wat voor soort vragen er op het examen gaan komen. Als je nog niet zeker weet of je alles beheerst kan je dit altijd met je rijinstructeur overleggen. Zij weten als de beste hoe je voor het examen moet oefenen!

 

https://theorie-oefenexamen.nl/